Dødsdom for hiv-mannen

Mehdi Tayeb - alias James Kimball skal trolig henges til spott og spe på et torg i Teheran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mehdi Tayeb (50) - alias James Kimball - er dømt til døden. Det er Irans presteskap som har utstedt fatwa mot Mehdi Tayeb.

Den dødsdømte, bedre kjent som hiv-mannen, har vært etterlyst i Sverige siden 1998.

Tayeb skal ha hatt ubeskyttet sex med over 130 kvinner og to menn i Sverige, vel vitende om at han var hiv-smittet. Han kom i politiets søkelys da han ble mistenkt for grov voldtekt i Sverige. Etter avhøret rømte han landet.

Fengslet

I hjemlandet Iran fortsatte han å ha ubeskyttet sex, før han til sist ble pågrepet.

Nå har han sittet fengslet i hjemlandet Iran i to måneder. Der i landet anklages han for å ha spredt hiv-viruset til 50 iranske kvinner. Mange av dem har vitnet mot ham. Minst tre har fått påvist smitten.

- Uansett om hans ofre dør av smitten eller bare er smittet, dømmes han til døden, sier ayatolla Yousef Saanei til svenske Expressen.

I forrige uke henvendte domstolen i Teheran seg til en av landets høyerestående fatwaprester, nemlig Yousef Saanei, i den hensikt å få en religiøs dom mot 50-åringen.

- Hans handlinger er en av de groveste bruddene på Islams lover.

- Skal straffes med døden


- Den som er hiv-smittet og sprer det til andre, skal straffes med døden, uttaler ayatolla Yousef Saanei via sin rådgiver.

Ayatollaen konstanterer at ofrene ikke trenger å dø for at dødsstraffen skal gjelde.

Kan ha smittet 20 kvinner

HIV-MANNEN: Mehdi Tayeb har hatt ubeskyttet sex med et ukjent antall mennesker - vel vitende om at han var hiv-smittet. Nå er han dømt til døden.