Dødsdom mot svensk-iransk lege bekreftet

Amnesty International anklager iranske myndigheter for å ha presset legen til å tilstå spionasjen ved hjelp av trusler og tortur.

DØDSDØMT. Dødsdommen mot den svensk-iranske legen som er anklaget for spionasje er bekreftet. Dirk Waem / Belgium Out / AP / NTB scanpix
DØDSDØMT. Dødsdommen mot den svensk-iranske legen som er anklaget for spionasje er bekreftet. Dirk Waem / Belgium Out / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dødsdommen mot en svensk-iransk forsker som er anklaget for spionasje, er opprettholdt i Irans høyesterett.

Irans riksadvokat Abbas Jafari Dolatabadi sier at Ahmad-Reza Djalali har tilstått å ha gitt utenlandske etterretningsorganisasjoner hemmelige dokumenter om Irans atom- og forsvarsprogram, og informasjon om iranske atomforskere.

Han sier ifølge det iranske nyhetsbyrået at Djalali ga fra seg dokumentene og opplysningene i bytte mot penger og svensk statsborgerskap. Han sier ingenting om når henrettelsen skal finne sted.

Djalali, som bor i Sverige og har arbeidet i Italia og Belgia, ble pågrepet i april i fjor mens han var på besøk i hjemlandet Iran.

Amnesty International anklager iranske myndigheter for å ha presset ham til å tilstå ved hjelp av tortur og trusler.

Djalali sto i forrige uke fram på iransk TV og sa han hadde gitt opplysninger om Irans atomprogram til landets erkefiende Israel. Han er også beskyldt for å ha hjulpet israelske agenter til å drepe to iranske atomforskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer