Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsdom utløste drap i Gaza

RAFAH: Palestinske sikkerhetsstyrker skjøt i dag ned og drepte to tenåringer på Gaza-stripen, da det brøt ut rasende demonstrasjoner etter at en militærdomstol hadde dømt en Hamas-aktivist til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uroen brøt ut etter at en militærdomstol tidligere på dagen dømte den 25 år gamle Raed al-Attar til døden for drapet på en palestinsk politikaptein i Rafah i forrige måned.

Attar var selv medlem av den palestinske sikkerhetsstyrken, men anklages for å ha infiltrert styrken på vegne av Hamas-bevegelsens væpnede ving, Ezzedin al-Qassam.

To andre ble funnet medskyldige i drapet, og dømt til henholdsvis livstid og 15 års fengsel.

Hamas hevder at Attar og de to andre hadde brutt ut av organisasjonen, og at drapet på politikapteinen var et oppgjør mellom rivaliserende grener av de palestinske sikkerhetsstyrkene.

Den drepte, Rifat Joudeh, var medlem av president Yasser Arafats organisasjon Fatah.

Militære israelske kilder anklager de tre domfelte for å ha vært involvert i en rekke Hamas-angrep mot israelske sivile, blant dem drapet på en soldat for fem år siden.

(NTB-Reuters-AFP)