Dødsdommen er endelig

Scott Peterson skal henrettes for drapet sin høygravide kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dømt til døden i natt

I midten av desember ble Peterson funnet skyldig i å ha drept kona Laci Peterson på lille julaften eller julaften 2002. Laci var åtte måneder gravid med sønnen Connor da hun ble borte, og likene av kvinnen og fosteret ble skylt i land først flere måneder senere.

Mistanken falt raskt på ektemannen Scott Peterson da politiet oppdaget at han hadde innledet et forhold til en annen kvinne. I desember ble Peterson dømt for de to drapene, og juryen anbefalte enstemmig dødsstraff.

I dag møtte Peterson nok en gang i retten, kledd i mørk dress og med lenker rundt hender, hofter og ankler, ifølge AP. Håpet var at straffen skulle omgjøres til livstid eller at han skulle få ny rettssak. Men dommer Alfred Delucchi avgjorde i kveld at Scott Peterson ikke får anke dommen og at juryens anbefaling skal følges. Dermed er dødsdommen endelig.

Politiet tror at Peterson drepte kona i deres felles hjem i Modesto i California. Det ble ikke funnet blod i huset, og politiet tror derfor at kvinnen ble kvalt.

Nå blir Peterson plassert på dødscelle i fengselet San Quentin State Prison utenfor San Francisco. Fengselet har utsikt til bukta der liket av Laci og sønnen ble skylt i land etter drapene.

I retten fikk den døde kvinnens familie komme med sine bemerkninger.

- Du er egoistisk, hjerteløs og selvsentrert. Du er en feiging og en ond morder, sa Lacis mor, Sharon Roccha, til sin tidligere svigersønn. Den avdøde kvinnens bror snakket i samme ordelag:

- Du er en babymorder. Hvordan føles det?

Dommeren bemerket i sin avgjørelse at Lacis ufødte sønn aldri fikk trekke pusten, Deretter bekreftet dommeren juryens dom. Scott Peterson selv fastholder fremdeles at han er uskyldig.