Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsdømt 22-åring ble frifunnet i Iran

Hadde drukket alkohol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran har frifunnet en 22 år gammel mann som var dømt til døden for å ha drukket alkohol, melder nyhetsbyrået ISNA.

Tidligere i uka ble det opplyst at 22-åringen var dømt til døden, etter gjentatte ganger å ha blitt pågrepet i beruset tilstand.

Det er i henholdt til islamsk lov forbudt for muslimer å drikke alkohol i Iran. Brudd på dette straffes med bøter eller piskeslag de første to gangene. Om noen blir pågrepet beruset en tredje gang, og tilstår å ha drukket alkohol, vanker det dødsstraff.

22-åringen var pågrepet tre ganger tidligere for beruselse og ordensforstyrrelse.

Beslutningen om å frifinne ham ble ifølge ISNA tatt fordi han nektet for å ha drukket den siste gangen han ble pågrepet, og fordi han sa at han angret på tidligere synder.

Mannens forsvarer innrømmet rett nok i forbindelse med dødsdommen at 22-åringen hadde drukket da han ble pågrepet.

- Klienten min hadde drukket hjemme for fjerde gang, og han ble pågrepet av politiet da han sto og forstyrret ro og orden, sa forsvarer Aziz Nokandei.

Også for utlendinger gjelder forbud mot å drikke på offentlig sted i Iran, selv om alkohol lett kan kjøpes på svartebørs.

Antallet henrettelser har økt i Iran etter at landets myndigheter i fjor sommer startet en aksjon mot «umoralsk oppførsel».

Alt fra utroskap til væpnet ran og narkotikaforbrytelser kan straffes med døden i Iran, der hengning er den vanligste henrettelsesmetoden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media