Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsdømt etter videobevis

Kidnappet, voldtok, og drepte 11 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Joseph P. Smith ble i går dødsdømt for drapet på 11 år gamle Carlie Brucia i februar 2004. I tillegg fikk Smith livsvarig fengsel, uten mulighet for løslatelse, for kidnapping og voldtekt av den samme jenta.

- Basert på dine handlinger har du gitt opp retten til å leve fritt blant oss i samfunnet, og i samsvar med lovene i Florida har du gitt opp din rett til å leve, forkynte dommer Andrew Owens, ifølge CNN.

Da juryformannen leste opp dommen satt Smith tilsynelatende følelsesløs på tiltalebenken, men tidligere i uka beklaget han gråtende sine ugjerninger overfor sin egen og Carlies familie.

Den 11 år gamle jenta var på vei hjem fra en venninne den skjebnesvangre feburardagen, da hun ble tatt i armen og bortført av bilmekanikeren Smith. Senere ble det voldtatte barneliket funnet flere kilometer unna vaskehallen hun ble bortført fra.

Men Smith ble raskt avslørt som gjerningsmannen. Takket være et overvåkingskamera utenfor vaskehallen ble bortføringen filmet, og til tross for at Smith gjentatte ganger løy for etterforskerne, innrømmet han til slutt at det var han som bortførte og kvalte jenta.

- Han holdt Carlies liv i hendene, ikke i ti sekunder, men i flere minutter, kunngjorde dommeren.

- Og for hvert øyeblikk som gikk, foretok han bevisste valg.

Dommer Owens mener det er umulig å forstå hvilke lidelser den 11 år gamle jenta gikk gjennom fra hun var bortført til hun døde. Også Carlies stefar, Steve Kansler, har problemer med å dempe hatet mot den nå 40 år gamle bilmekanikeren.

FANGET AV KAMERAET: Her bortfører Joseph P. Smith 11 år gamle Carlie Brucia. Videobeviset kan sende Smith i døden etter rettssaken i Florida. Foto: AP
FANGET AV KAMERAET: Her bortfører Joseph P. Smith 11 år gamle Carlie Brucia. Videobeviset kan sende Smith i døden etter rettssaken i Florida. Foto: AP Vis mer

- Jeg ville ha dødsstraff fordi jeg vil se ham dø. Det blir mitt punktum, for å si det sånn, å se ham dø. Hvis jeg kunne drept ham selv, ville jeg gjort det, sier Kansler til CNN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!