Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsdømt fange hevder han er for feit til å bli henrettet

Veier 218 kilo.

FOR TUNG: Den dødsdømte fangen Ronald Posts advokater hevder at denne henrettelsesbenken i fengselet i Ohio kan kollapse under vekten av Posts 218 kilo. FOTO: CAROLINE GROUSSAIN / AFP / SCANPIX
FOR TUNG: Den dødsdømte fangen Ronald Posts advokater hevder at denne henrettelsesbenken i fengselet i Ohio kan kollapse under vekten av Posts 218 kilo. FOTO: CAROLINE GROUSSAIN / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For nesten 30 år siden skjøt og drepte Ronald Post hotellresepsjonist Helen Vantz i byen Elyria i den amerikanske delstaten Ohio.

Siden da har nå 53 år gamle Post sittet på dødscelle og ventet på at dagen han vil bli henrettet skal komme.

Hvor mye Post veide den dagen i 1983 da han drepte Vantz er ikke kjent.

Men hvor mye han veier i dag legger han ikke skjul på.

Torturfylt henrettelse Posts advokater hevder nemlig at hans 218 kilo kan føre til en saktegående torturpreget død.

I Ohio henrettes dødsdømte fanger med en enkelt dose med Pentobarbital.

Det dødelige stoffet injiseres vanligvis med en sprøyte i armen.

I dokumentene som er innsendt av Posts advokater heter det at den høye kroppsvekten kombinert med arrvev vil gjøre det vanskelig å treffe en blodåre, i tillegg til at andre medisinske problemer vil skape problemer under henrettelsen.

De hevder også at henrettelsesbenken ikke vil tåle vekten av hans 218 kilogram, skriver Sky News.

- Det er faktisk slik at gitt hans unike fysiske og medisinske tilstand innebærer ethvert forsøk på å henrette ham en betydelig risiko for at det kan resultere i alvorlig fysisk og psykisk smerte for den dødsdømte, heter det i de juridiske dokumentene.

Forsøkte slanking Post skal tidligere ha forsøkt å slanke seg, men kne- og ryggproblemer har ifølge advokatene hans gjort det vanskelig for ham å bevege seg.

I tillegg skal han ha forsøkt å få magesekken redusert ved et kirurgisk inngrep, men dette skal ha blitt avslått.

Han skal ha blitt rådet om ikke å gå tur på grunn av risikoen for at han skal falle, og tung depresjon har bidratt til hans manglende evne til å begrense hvor mye han spiser, ifølge advokatene.

Fengselsvesenet har ikke ønsket å kommentere Posts sak.

Men Posts tilfelle er ikke første gang dødsdømte fangers kroppsvekt har blitt brakt opp i avgjørelsen om en henrettelse.

I 2008 ble 121 kilo tunge Richard Cooeys innvendinger mot hans forestående henrettelse avvist av retten.

Cooey ble henrettet samme år.

DEPRIMERT: Ronald Post har vært så deprimert at han har vært ute av stand til å begrense matinntaket sitt, ifølge hans advokater. Foto: Ohio Dept. of Rehabilitation and Corrections/AP/NTBscanpix
DEPRIMERT: Ronald Post har vært så deprimert at han har vært ute av stand til å begrense matinntaket sitt, ifølge hans advokater. Foto: Ohio Dept. of Rehabilitation and Corrections/AP/NTBscanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media