Dødsdømt for forgiftning

Skolebarna kjøpte mat på det kinesiske markedet uten å ane at maten var giftig. En konkurrent hadde hatt rottegift i maten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skolebarn drept av rottegift

Skolebarn og bygningsarbeidere kjøpte inn maten sin hos Heshenyuan Soybean Milk Shop på markedet i Tangshan. Men kort tid etter at måltidet var inntatt, begynte smertene og krampetrekningene. I løpet av de neste timene utspant det seg groteske scener på markedet. Minst 40 barn og voksne døde av den giftige maten. Myndighetene vil ikke oppgi hvor mange som virkelig døde. Dét kan tyde på at tallet kom opp i over hundre ofre for tragedien.

Mer enn 300 ble alvorlig syke.

I løpet av kort tid ble det klart at maten var forgiftet med rottegift. Politiet arresterte Chen Zhenping, eieren av en konkurrerende matbutikk ved markedet. Zhenping tilsto at han hadde forgiftet maten fordi han var sjalu. Hans eget matutsalg gikk ikke særlig bra, og han valgte å forgifte maten for å jage kundene bort fra konkurrenten og over til seg selv.

I går ble Zhenping dømt til døden for drapene. Rettssaken varte i bare tre timer.

Det har vært flere tilfeller av masseforgiftning i Kina. I august 2001 ble 120 mennesker syke etter å ha spist på en restaurant i Ningxiang. I Hunan ble 92 småbarn syke etter at skolematen deres ble forgiftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer