Dødsdømt for forræderi

Svigersønnen og de tre sønnesønnene til Burmas tidligere diktator Ne Win er dømt til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire er dømt til døden for forræderi. En spesialdomstol dømte de fire mennene etter at de ble siktet for trusler om å styrte Burmas militære styre.

Ne Wins svigersønn Aye Zaw Win og sønnesønnene Aye Ne Win, 25, Kyaw Ne Win, 23, og Zwe Ne Win, 21, ble arrestert 7. mars på grunnlag av beskyldninger om at de skal ha rekruttert militære offiserer til kuppet.

Myndighetene i landet sier at målet til de fire var å gjeninnsette Ne Win til makta og oppfordre militært ansatte til å begå høyforræderi, melder AP.

Tidlig tordag dømte en spesialtribunal de fire for ulike lovbrudd. De ble idømt fengsel for å ulovlig ha importert uregistrert kjøretøy og satelittelefoner.

I rettsaken, som har gått over tre og en halv måned, har aktoratet kjørt hardt mot de tiltalte. Familien har blitt portrettert som maktsjuke, og medlemmene skal ha tydd til svart magi og forræderi.

De dømte skal henrettes ved henging, sa dommer Aung Nge etter å ha lest opp dødsdommen, som må bifalles av retten.

Etter det har de fire sju dager på seg til å anke til Høyesterett. De dødsdømte har benektet alle anklager, og hevder de ikke er interessert i politikk.

Ne Win kom til makta etter et kupp i 1962. Han måtte gå i 1988 etter pro-demokrati-demonstrasjoner som ble stoppet av det militære. Generalene tok over makta, og styrer fortsatt landet.

Ne Win er nå 91, og sitter i husarrest sammen med sin datter.