Dødsdømt fradømt penger

Påtalemyndighetene i Nebraska nekter å la dødsdømte Jeremy Sheets beholde pengene han tjente på å fronte Benettons siste motekampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske klesprodusenten er mer kjent for sine sjokkerende reklamekampanjer enn for klær. Jeremy Sheets er en av flere dødsdømte, amerikanske menn som preger magasinannonser og boards over store deler av den vestlige verden. I kampanjen presenteres mennene med bilde, intervju, planlagt henrettelsesmetode og stempelet «Sentenced to death», dømt til døden. Hver av mennene skulle motta et «modellhonorar» på 1000 amerikanske dollar.

Offer-fond

Men Sheets, som ble dømt for rasistisk motivert voldtekt og drap av en mørkhudet tenåring i 1992, får ikke se snurten av disse pengene.

- En dødsdømt i Nebraska skal ikke profittere på en Bennetons kampanje mot dødsstraff, fastslår påtalemyndighetene i den amerikanske delstaten. De har bestemt at pengene skal gå til statens fond for voldsofre, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Jeremy Sheets er dømt til døden i den elektriske stol. Datoen for henrettelsen er ennå ikke berammet.

FÅR IKKE LØNN: Pengene dødsdømte Jeremy Sheets tjente på å profilere denne reklamekampanjen for Benetton, går nå til Nebraskas fond for voldsofre.