Dødsdømt levde i nesten to timer etter giftsprøyta

Sjokkerende henrettelse i den amerikanske delstaten Arizona onsdag ettermiddag.

VRED SEG I SMERTE: Joseph Rudolph Wood fortsatte å puste, gispe og pruste i minst halvannen time før han ble erklært død. Foto: AP/Arizona Department of Corrections
VRED SEG I SMERTE: Joseph Rudolph Wood fortsatte å puste, gispe og pruste i minst halvannen time før han ble erklært død. Foto: AP/Arizona Department of Corrections Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Joseph Rudolph Wood fortsatte å puste, gispe og pruste i minst halvannen time før han ble erklært død, skriver NTB, basert på Associated Press, BBC og andre medier.

Mens han fortsatt var i live, krevde advokatene hans at henrettelsen ble avbrutt, men uten at hasteanken ble vurdert. De sier Wood skulle vært død innen ti minutter.

Guvernør Jan Brewer, som er republikaner, ga ordre om en full gjennomgang av det som skjedde. Hun sier hun er bekymret over at henrettelsen tok så lang tid, men hun hevder likevel at Wood ikke led før han døde, i motsetning til de to han drepte.

Wood ble dømt til døden for å ha drept sin 29 år gamle kjæreste Debbie Dietz og hennes far Gene i Tucson i 1989.

Tredje i år Henrettelsen av Wood er den tredje mislykkede henrettelsen på få måneder i USA. Allerede etter de to andre i Ohio og Oklahoma var en hissig diskusjon i gang om henrettelser med gift og de dødsdømtes rettigheter.

Etter at europeiske farmasiselskaper nektet å fortsette å levere gift til bruk i henrettelser i USA, har de forskjellige delstatene eksperimentert med nye giftblandinger som i flere tilfeller har vist seg ikke å fungere som de skulle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer