Dødsdømt løslatt etter 28 år

Walter Ogrod (55) ble fredag løslatt etter å ha tilbragt 28 år av livet i fengsel feilaktig dømt for drapet på ei 4 år gammel jente i Philadelphia.

FRI MANN: Walter Ogrod er løslatt etter å ha sonet feilaktig 28 år i fengsel for drapet på ei 4 år gammel jente. Foto: Pennsylvania Department of Corrections via AP
FRI MANN: Walter Ogrod er løslatt etter å ha sonet feilaktig 28 år i fengsel for drapet på ei 4 år gammel jente. Foto: Pennsylvania Department of Corrections via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg er lei meg for at det tok oss 28 år å lytte til det Barbara Jean forsøkte å fortelle oss: At du er uskyldig, og at ordene i tilståelsen din kom fra etterforskere i Philadelphia-politiet, og ikke deg, sier aktor Carrie Wood i en pressemelding, ifølge AP.

Siden 1996 har han sittet og ventet på dødsstraff for drapet på Barbara Jean Horn (4) i 1988. Men fredag ble han løslatt etter at påtalemyndigheten konkluderte med at det var svært sannsynlig at han aldri utførte drapet melder The Philadelphia Inquirer.

- Glad og lettet

- Han er veldig glad og lettet for å være ute av fengselet. Han er veldig sliten, sier advokaten hans, James Rollins, ifølge nyhetsbyrået.

Han opplyser at Ogrods første stopp etter at han slipper ut vil være en grillfest hos en slektning.

Ogrod, som sonet i et fengsel i Phoenix, skal ha vært syk med coronavirus, men blitt frisk igjen. Fredag ettermiddag ble han, ifølge The Philadelphia Inquirer møtt av en gruppe på titalls venner og slektninger. Han ga broren en klem og ble så overveldet av følelser at han måtte holde seg fast i en parkert bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer