Somaliland

Dødsdømt nordmann innlagt

Saad Jirde (55) fra Oslo som er dømt til døden i Somaliland ble i går akutt syk og sendt fra fengselet til sykehuset. Tilstanden beskrives som kritisk.

INNLAGT: Dødsdømte Saad Jidre Hayd ble i dag hasteinnlagt på et sykehus i Somaliland. Tilstande beskrives som kritisk. Foto: Privat
INNLAGT: Dødsdømte Saad Jidre Hayd ble i dag hasteinnlagt på et sykehus i Somaliland. Tilstande beskrives som kritisk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokat Farid Bouras fra Advokatfirmaet Elden ankom i dag Somalilands hovedstad Hargeisa. Han fikk umiddelbart beskjed om at norske klient – dødsdømte Saad Jirde Hayd – var hastesendt fra fengselet til et lokalt sykehus.

Hjertesvikt og høyt blodtrykk

- Jeg har fått opplyst at manglende medisiner har resultert i hjerteproblemer, nyresvikt og et skyhøyt blodtrykk, forteller advokat Bouras på telefon fra Hargeisa.

Kuler på kroppen

- Legen opplyser også at Saad Jirde Hayd har fått små kuler på kroppen. Tilstanden beskrives som kritisk, sier Bouras til Dagbladet.

Elden-advokaten var i forrige måned Somaliland, da ble rettsforhandlingene i landets høyesterett, plutselig utsatt.

- Jeg er nå tilbake i Somaliland, etterpå ha fått forsikringer fra landets øverste domstol om at drapsdommen mot Saad Jirde Hayd skulle behandles på ny, sier Bouras,

Dødsdømt

Den 55 år gamle norske statsborgeren har sittet fengslet i Somaliland siden 4. april i fjor. Rettsdokumentene fra den lokale tingretten og lagmannsretten viser at en såkalt forsvarsspray – kjøpt på en Clas Ohlson-butikk i Oslo – skal være drapsvåpenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.