Dødsdømte Rodney får kjendisstøtte

Rodney Reed ble dømt for drapet på 19 år gamle Stacey Stites, men kjemper fremdeles en innbitt kamp for å unngå henrettelse.

DØMT TIL DØDEN: Om tre uker skal Rodney Reed etter planen henrettes i Texas. Men mange, deriblant realitystjerna Kim Kardashian West, mener henrettelsen må stanses. Foto: NTB scanpix
DØMT TIL DØDEN: Om tre uker skal Rodney Reed etter planen henrettes i Texas. Men mange, deriblant realitystjerna Kim Kardashian West, mener henrettelsen må stanses. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De kommer til å henrette en uskyldig mann, sier dødsdømte Rodney Reed til ABC News.

Om tre uker skal han etter planen henrettes for drapet på 19 år gamle Stacey Stites i 1996, som Reed ble dømt til døden for i 1998.

Mener rase spilte en rolle

Reed, en svart mann, ble dømt for drapet på den hvite 19-åringen av en hvit jury, noe den drapsdømte 51-åringen mener spilte en rolle i saken.

- Jeg tenkte at når de fikk de bevisene så ville de skjønne at jeg er uskyldig. Rase spilte en stor rolle. Jeg så ikke det til å begynne med. Jeg så ikke på rasisme på den måten, sier Reed nå.

19 år gamle Stites ble funnet drept 19 dager før hun skulle gifte seg med en politimann. Hun ble funnet av tilfeldig forbipasserende like ved siden av en vei i et øde område ikke langt fra Austin i Texas.

Det ble fastslått at hun hadde blitt kvalt med beltet hun hadde hatt på seg, og det ble funnet sperm i undertøyet hennes og på kroppen hennes.

- Vi hadde et forhold

Spermen ble DNA-testet. Det ble fastslått at DNAet matchet med Reed. Han har hele tiden hevdet at han og Stites hadde et samtykkende seksuelt forhold, og at det var derfor hans sperm ble funnet i og på henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer