Dødsdomtruet nordmann nektes advokat

Fembarnsfar fra Trondheim fengslet i Etiopia tiltalt for terror.

VED NIDELVA: Okello Akuay Ochalla kom til Norge som flyktning fra Etiopia og ble norsk statsborger i 2009. Han bor i Trondheim med sin kone og fire barn. Her er et privat-bilde av Ochalla, tatt ved Nidelva i Trondheim. Foto: Privat
VED NIDELVA: Okello Akuay Ochalla kom til Norge som flyktning fra Etiopia og ble norsk statsborger i 2009. Han bor i Trondheim med sin kone og fire barn. Her er et privat-bilde av Ochalla, tatt ved Nidelva i Trondheim. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I midten av august er det duket for rettssak mot Okello Akuay Ochalla, den terrortiltalte nordmannen som sitter fengslet i Addis Abeba. I følge både Human Rights Watch og Amnesty International risikerer han dødsstraff.

- Hvis Ochalla blir kjent skyldig i terrorisme, og i å ha forberedt et kupp, er det absolutt grunn til å frykte at han kan bli dømt til døden. Det er ikke noe garanti for at ikke dommen vil bli fullbyrdet, sier Gerald Kador Folkvord i Amnesty International til Dagbladet.

Ochalla har kone og fire barn i Trondheim, samt en sønn i USA. En god advokat kan redde ham fra dødsstraff, men til å forsvare seg har Ochalla nå en offentlig oppnevnt forsvarer. Det er ikke godt nok, mener hans norske advokat Cecilie Schjatvet.

- Et forsvar basert på den offentlige forsvarerordningen i Addis Abeba er åpenbart ikke godt nok i en så alvorlig sak. I en by med 3,5 millioner innbyggere er det bare 19 forsvarere i den offentlige ordningen. Det sier seg selv at de ikke kan gi et godt tilbud, sier hun.

Hun forteller at hun har kontakt med en lokal advokat som hun mener er svært god, og som gjerne tar jobben med å forsvare Ochalla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer