Dødsdopet herjer USA

Ecstasy-pillene som tok livet av flere dansker i sommer, har nådd USA. Bare i Florida har seks omkommet av pillene som hever kroppstemperaturen opp mot 42 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenge fryktet politiet at det var slike piller som hadde tatt livet av Stine Kristiansen (17) da Norge fikk sitt første ecstasy-dødsfall i juli. I Danmark hadde de da knyttet flere dødsfall til piller som ga seg ut for å være ecstasy, men som i virkeligheten inneholdt det livsfarlige stoffet PMA.

Obduksjonen viste at Stine hadde omkommet av en overdose vanlig ecstasy - selv om pillene hennes hadde samme Mitsubishi-logo som de danske.

Etter hva Dagbladet.no erfarer har ikke politiet påvist PMA i norske beslag av ecstasy, men slike piller har drept flere amerikanere. Siden juli har seks omkommet i Florida etter å ha blitt overopphetet av de falske ecstasy-pillene.

Tre dødsfall i Chicago knyttes også til PMA. Nå går delstats-myndighetene ut med en offentlig advarsel, skriver APBnews.com.

PMA er et narkotisk stoff som brukerne inntar i små doser. Når de konsumeres i samme doser som ecstasy, fører det til at kroppstemperaturen stiger drastisk.

Fire av de omkomne i Florida hadde kroppstemeraturer på mellom 41,1 og 42,2 grader.