Dødserstatningen brukes i Chamonix-søk

Letingen etter den savnede Lennart Nordengen (28) gjenopptas i Chamonix. Det er Nordengens dødserstatning som finansierer søket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har det ikke blitt lett etter den savnede Lennart Nordengen i Chamonix. Grunnen er at sveitisk redningstjeneste ikke vil betale for letingen. De har overlatt avgjørelsen om å søke videre til Nordengens familie og til forsikringsselskapet hans.

Gjør klar dødsforsikringen

Nordengen er forsikret i Europeiske Reiseforsikring. Men Europeiske dekker ikke leteaksjoner og redningsaksjoner. Da ville premien blitt mye høyere, ifølge informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland. Forsikringsselskapet vil derfor ikke betale for letingen i Chamonix.

Men ifølge Nordengens reiseforsikring, har de pårørende krav på å få utbetalt 200 000 kroner hvis han dør. Det er den såkalte dødserstatningen, som er en del av ulykkesforsikringen, som nå utbetales på forskudd.

- På grunn av sakens tragiske karakter, har vi sagt at dødserstatningen kan gjøres klar nå og brukes i letingen etter Lennart hvis de pårørerende ønsker det, sier Vennesland.

Håndsrekning fra arbeidsgiver

I tillegg har Statoil garantert et rentefritt lån til søket etter 28-åringen.

- Faren til den savnede jobber i Statoil. Vi vil gi en håndsrekning til leteaksjonen i denne spesielle situasjonen, sier informasjonssjef Kristofer Hetland i Statoil.

Det er ikke lenger noe håp om å finne 28-åringen i live.

27 år gamle Sigri Widerøe Kristoffersen døde i raset, mens 27 år gamle Trude Vik fra Bergen ligger i koma på et sykehus i Chamonix.