Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsfall etter kollaps på fotballstadion

En person er bekreftet omkommet, flere er skadd og enda er personer fanget i ruinene, melder nederlandsk avis.

ENORM TRAGEDIE: Ordføreren i byen Enschede der en fotballstadion kollapset, omtaler ulykken som en enorm tragedie. Foto: REUTERS/Eric Brinkhorst
ENORM TRAGEDIE: Ordføreren i byen Enschede der en fotballstadion kollapset, omtaler ulykken som en enorm tragedie. Foto: REUTERS/Eric Brinkhorst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Deler av fotballstadionet til den nederlandske toppklubben Twente kollapset under rehabilitering i byen Enschede i 11-tiden i formiddag. Fjorten personer skal være skadet, og to skal ha omkommet.

10 personer er fraktet på sykehus, derav to skal være alvorlig skadet. Flere skal fortsatt være fanget under ruinene, ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf. 

Trolig er det bjelker i taket som har sviktet som har forsårsaket kollapsen.

- Enorm tragedie Den nederlandske avisen De Telegraaf melder nå at to skal ha omkommet og 14 personer er skadet. En er foreløpig bekreftet omkommet. 

På en pressekonferanse tidligere i dag uttalte ordfører Peter Elders i Enschede at hendelsen er en enorm tragedie for byen, og at det er opprettet et mottak og en telefonlinje for familien til ofrene. 

Forsøker å nå ofrene Store politistyrker, brannvesen, ambulanse og et helikopter er nå på stedet. Ifølge De Telegraaf prøver brannevesenet å fjerne massene i et forsøk om å nå tak i ofrene som ligger under ruinene. 

Meldingen om at to personer skal være omkommet, er forsatt ikke bekreftet.

- Deler av taket har falt sammen. Det oppholdt seg folk der, men vi vet ikke hvor mange, sa en talsmann fra politiet.

Flere skadet Talsmannen kunne ikke opplyse om noen var blitt drept. Sykehuskilder sier at flere skal være skadet.

Det kollapsede taket settes i sammenheng med at stadionet var under pågående konstruksjonsarbeid. Stadionets antall sitteplasser skulle utvides fra 24.000 til 32.000, melder NTB.

Personene som ble fanget av ruinene skal alle være bygningsarbeidere.

- Vinduene begynte å riste Øyevitner på stedet sier til den nederlandske avisa De Volskrant at de hørte folk skrike.

- Vinduene begynte plutselig å riste, og da jeg kikket ut av vinduet så jeg flere mennesker i panikk. Alt er et eneste stort rot, sier en ansatt ved et kundesenter i nærheten. 

INNESPERRET:: Deler på taket på FC Twente stadium i Nederland har kollapset. Flere personer skal være innesperret, sier nederlandsk politi. Foto: AFP PHOTO / ANP  / STR.
INNESPERRET:: Deler på taket på FC Twente stadium i Nederland har kollapset. Flere personer skal være innesperret, sier nederlandsk politi. Foto: AFP PHOTO / ANP / STR. Vis mer

Nyhetbyrået AP melder at fotballklubben Twente trolig trente et annet sted da taket raste sammen.

Twente ble nederlandsk seriemester i 2010, og vant cupen forrige sesong. Hallvar Thoresen spilte i klubben fra 1976 til 1981.KAN HA OMKOMMET: En ambulanse ankommer inngangen til FC Twente stadion, der et tak har kollapset. Politiet kan ikke bekrefte om noen har omkommet i ulykken. Foto: EPA/Vincent Jannink
KAN HA OMKOMMET: En ambulanse ankommer inngangen til FC Twente stadion, der et tak har kollapset. Politiet kan ikke bekrefte om noen har omkommet i ulykken. Foto: EPA/Vincent Jannink Vis mer
MASSEØDELEGGELSER: Ødeleggelsene er store på stadionet til den nederlandske toppklubben FC Twente. Foto: EPA/Vincent Jannink.
MASSEØDELEGGELSER: Ødeleggelsene er store på stadionet til den nederlandske toppklubben FC Twente. Foto: EPA/Vincent Jannink. Vis mer