Dødsfall etterforskes som mistenkelig i Porsgrunn

Porsgrunn: 39-åringen som ble funnet død utenfor Porsgrunn tirsdag morgen, har ytre skader som kan tyde på at han er blitt drept. Dette bekreftet politiet i Telemark tirsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men skadene er ikke så klare at de entydig peker i retning av at det er et drap politiet nå står overfor. 39-åringen kan ha blitt påkjørt, eller han kan ha dødd av naturlige årsaker etter at han for eksempel hadde falt og slått seg.

Det var et kvarter før klokken 07.00 at alarmen om det som kan være et mulig drap, gikk, i Porsgrunn tirsdag. Da fikk politivakten melding om at en mann var funnet død i veikanten ved gamle E18 ved Skjelsvik utenfor Porsgrunn. Senere ble mannen identifisert, og det ble klart at han var 39 år gammel, bosatt i Porsgrunn og en tidligere kjenning av politiet.

Ikke skutt

Politiet var svært sparsomme med opplysninger om dødsfallet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

- Vi ønsker ikke å si noe om hva slags skader vi fant på mannen, bortsett fra at han ikke var skutt eller stukket med kniv i hjertet, sier politiadjutant Odd Kostveit.

39-åringen skal onsdag obduseres av rettsmedisinere ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

- Vi er nødt til å vente på resultatet av obduksjonen før vi kan fastslå den endelige dødsårsaken, sier Kostveit.

Etterlyser vitner

Politiet arbeidet tirsdag med å kartlegge 39-åringens bevegelser i timene før han ble funnet død. Det som synes klart er at mannen mandag ettermiddag/kveld var i Porsgrunn. Deretter kjørte en venn ham inn til Olavsberg, en campingplass utenfor byen. Vennen satte 39-åringen av klokken 20.00.

- Han var ikke skadd da han ble satt av ved campingen, opplyser politiavdelingssjef Svein Eriksen.

39-åringen skulle besøke en annen venn på campingplassen, men denne vennen var ifølge politiet, ikke hjemme. Den siste sikre observasjonen som er gjort av 39-åringen etter dette tidspunktet, ble gjort klokken 05.00 tirsdag morgen av en bussjåfør. Bussjåføren observerte mannen sittende ved busslommen ved Skjelsvik, og politiet er sikre på at mannen da var i live.

Manglet en sko

- Deretter ble han funnet klokken 06.45. Hva han gjorde mellom klokken 05.00 og 06.45 er vi ikke sikre på, men han ble i hvert fall funnet rett ved der bussjåføren observerte ham, sier Kostveit.

Politiet etterlyser nå vitner som kan ha observert 39-åringen på strekningen fra Olavsberget til Skjelsvik mellom klokken 20.00 mandag kveld og fram til han ble funnet 06.45 tirsdag morgen.

- Vi etterlyser også en joggesko, for avdøde hadde bare en sko på seg da han ble funnet, sier politiavdelingssjef Eriksen.

39-åringen hadde på seg en islender og en blå olabukse da han ble funnet.