Dødsfall i Bergen: Ikke funn av farlig stoff i leilighet

Teknikerne fra bombegruppa i Oslo, som undersøkte kjellerleiligheten der en mann døde torsdag, har ikke gjort funn av farlige stoffer.

Politiet sperret av boligen i bydelen Kronstad i frykt for at giften ricin kunne finnes der. Fredag kom to teknikere fra bombegruppa til stedet.

– Grunnen var at man fryktet at en leilighet inneholdt farlige stoffer. Leiligheten er nå undersøkt uten funn av noe slikt, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding klokka 3.20 natt til lørdag.

Både politi, brannvesen og helsevesen avsluttet sitt arbeid på stedet klokka 2.30, og sperringene er opphevet.

– Området rundt leiligheten er frigitt, og samtlige personer som har vært vist bort, kan nå flytte tilbake. Det har ikke vært fare for andre som har vært på eller ved området.

Flere til sykehus

Det var en nabo som fant den 33 år gamle mannen død torsdag. Politiet som kom til funnstedet, ble sendt til helseundersøkelse ved Haukeland universitetssjukehus etter å ha vært inne i leiligheten. Også to personer med tilknytning til huset ble undersøkt på sykehus.

– De personene som har vært undersøkt på sykehus, har heller ikke vært utsatt for farlige stoffer, skriver politiet videre.

33-åringen er hentet ut av leiligheten og fraktes til obduksjon.

Ukjent dødsårsak

– Leiligheten hvor avdøde ble funnet, vil forbli avsperret inntil en foreløpig obduksjonsrapport foreligger, trolig i løpet av neste uke.

Siden dødsårsaken er ukjent, opprettet politiet en undersøkelsessak som blir etterforsket av Bergen Sentrum politistasjon.

En av grunnene til at leiligheten ble undersøkt for farlige stoffer, var at politiet i mars måtte sperre av en annen leilighet hvor mannen da bodde etter funn av kastorbønner og ricin. Giften er et naturlig protein fra bønnene av oljeplanten kristpalme (Ricinus communis).