SIKRER SPOR:   Politiet og krimteknikere sikrer spor etter at imam Nehmat Ali Shah (innfelt) ble angrepet seint mandag kveld like i nærheten av moskéen i Motzfeldts gate på Grønland. Foto. Frank Karlsen/Dagbladet.
SIKRER SPOR: Politiet og krimteknikere sikrer spor etter at imam Nehmat Ali Shah (innfelt) ble angrepet seint mandag kveld like i nærheten av moskéen i Motzfeldts gate på Grønland. Foto. Frank Karlsen/Dagbladet.Vis mer

- Dødsfall i garasje har ikke sammenheng med angrep på imam

Oslo-politiet i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo etterforsker funnet av en død mann i et garasjeanlegg på Tøyen i natt som et mistenkelig dødsfall.

Mannen ble funnet mindre enn to timer etter at en imam ble angrepet i nabolaget med stikkvåpen og alvorlig skadd, men de to sakene settes ikke i sammenheng, opplyser Oslo politidistrikt i formiddag.

Etterforskningsledelsen holder en pressekonferanse om de to høyt prioriterte sakene klokka 12.

— Det er ingenting som tyder på at det er noen sammenheng mellom disse to hendelsene, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid ved seksjon for vold og seksualforbrytelser.

Mannen i 60-årene som ble knivstukket i Motzfelds gate på Grønland, er imam Nehmat Ali Shah.

Imamens tilstand er alvorlig, men stabil, og angrepet etterforskes nå som et drapsforsøk.

Klokka 01.07 fikk politiet melding om at en mann lå livløs i et garasjeanlegg på Tøyen et par kvartaler unna åstedet der imamen i Norges største moské ble angrepet på vei hjem fra kveldsbønn.

Den døde skal være en en mann i 40-årene.

Hvit finlandshette
Ifølge vitneforklaringer skal mannen som angrep imamen ha vært maskert med et hvitt hodeplagg, som lignet på en finlandshette.

Han hadde på seg en sort joggebukse med en hvit stripe bak, en grønn og sort jakke, og grå sko med hvit såle.

Det har vært flere konflikter rundt  Central Jamaat Ahle-Sunnat -moskéen i Motzfeldts gate på Grønland.

Familiekonflikt
Ifølge Aftenposten er det to storfamilier som har stått sentralt på hver sin side i en maktkamp.

 MISTENKELIG DØDSFALL:  Det var i dette parkeringshuset en mann i 40-årene ble funnet død kort tid etter at imamen ble angrepet og hardt skadd i Motzfeldts gate i nabolaget. Parkeringshuset har innganger fra Tøyenbekken og Smalgangen.  FOTO: SINDRE GRANLY MELDALEN/DAGBLADET.
MISTENKELIG DØDSFALL: Det var i dette parkeringshuset en mann i 40-årene ble funnet død kort tid etter at imamen ble angrepet og hardt skadd i Motzfeldts gate i nabolaget. Parkeringshuset har innganger fra Tøyenbekken og Smalgangen. FOTO: SINDRE GRANLY MELDALEN/DAGBLADET. Vis mer

De to har uttrykt støtte til hver sin imam, og begge klanene har flere støttespiller i moskeen.

Prestisje og makt er del av konflikten, da de som styrer menigheten kan bestemme hvordan pengene skal brukes og hvilke gjeste-imamer som skal inviteres.

Den ene av de to storfamiliene har vært støttespiller for imam Nehmat Ali Shah.

 IMAMEN:   Dette bildet er tatt av imam Nehmat Ali Shah i 2007. Her leder han id al-fitr-feiringen sammen med rundt 5000 personer som besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.
IMAMEN: Dette bildet er tatt av imam Nehmat Ali Shah i 2007. Her leder han id al-fitr-feiringen sammen med rundt 5000 personer som besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix. Vis mer