Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsfallene i Femundsmarka: - Én av mennene var en erfaren friluftsperson

Tre omkom.

TRE DØDE DANSKER: To menn og en gutt (6) ble funnet døde i vannet ved Rogen i Femundsmarka i går kveld. Foto: NTB scanpix
TRE DØDE DANSKER: To menn og en gutt (6) ble funnet døde i vannet ved Rogen i Femundsmarka i går kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn og en gutt (6) ble funnet døde i vannet ved Rogen i Femundsmarka i går kveld.

Alle tre var danske statsborgere, og ble funnet på svensk side av grensa etter å ha blitt meldt savnet onsdag.

- Vi venter på en obduksjonrapport, men dette dreier seg om en drukningsulykke, sier Helena Hroh, vakthavende betjent ved Jämtland-politiet til Dagbladet grytidig fredag morgen.

- Personene ble funnet i vannet. Det er kaldt vann - rundt 12 grader - men vi kan ikke si noe om hvordan personene havnet utenfor kanoen, sier Hroh.

- Hva gjorde personene i Norge?

- De var på fisketur. Én av mennene er en erfaren friluftsperson og har vært i området flere ganger tidligere, opplyser politiet, som ikke kunne bekrefte hvor i Danmark personene kommer fra.

Danskene leide kanoen ved Rogen, sør for Funäsdalen så langt tilbake som 14. juli. Etter planen skulle de være tilbake onsdag denne uka.

- Alle tre hadde redningsvester da de ble funnet, sier Hroh.

Stort søk Et norsk redningshelikopter, et svensk politihelikopter, et sivilt helikopter, politi, politihunder og frivillig redningspersonell deltok i søket etter danskene i går ettermiddag og kveld.

Politiet opplyser til Dagbladet at kanoen ble funnet rundt klokka 19.30 torsdag, før tre døde kropper ble observert i vannet.

- De hadde vært ute i mange dager og skulle kommet fram onsdag, opplyser redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen til NTB.

- Da de ikke ga lyd fra seg til sine pårørende i Danmark eller satte fra seg kanoen igjen, ble det innledet en statlig redningsaksjon, opplyser politiet i Jämtland.

Stor innsjø Det er ikke mistanke om at det er skjedd noe kriminelt. Dansk politi har varslet de pårørende.

Rogen er en stor innsjø der den største delen ligger på svensk side av grensen. På norsk side strekker sjøen seg inn i både Røros kommune i Sør-Trøndelag og Engerdal kommune i Hedmark.

Innsjøen er på hele 35 kvadratkilometer og beskrives som både vanskelig tilgjengelig og spennende, med utallige viker og øyer. Men det kan blåse opp raskt og uten forvarsel. Östersunds-Posten opplyser at det har vært dårlig vær i området det siste døgnet, med regn og kveldstemperatur på bare rundt 5 grader, skriver NTB.

TRE OMKOM: Tre dansker ble funnet døde i Rogen i Femundsmarka torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
TRE OMKOM: Tre dansker ble funnet døde i Rogen i Femundsmarka torsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!