Vennen om sjokket og sorgen

Dødsfallet: - Så jævla unødvendig!

Avdøde Hans-Christian Gabrielsen jobbet hardt for at Ap, Sp og SV skulle samle seg om felles rødgrønn politikk. Kameraten Jørn Eggum, som leder Fellesforbundet, er i sorg.

ET STORT TAP: Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, har mistet en venn og en høyt respekert LO-leder. Tirsdag 23. mars skal tale i begravelsen til Hans-Christian Gabrielsen, som døde brått 9. mars. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
ET STORT TAP: Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, har mistet en venn og en høyt respekert LO-leder. Tirsdag 23. mars skal tale i begravelsen til Hans-Christian Gabrielsen, som døde brått 9. mars. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er den beste måten å hedre Hans-Christian på. Han brukte veldig mye tid på det kommende valget. Drømmen hans var en ny rødgrønn regjering. Han døde på post. Nå må vi som står igjen, fortsette jobben, sier Eggum til Dagbladet.

Vennen og partikameraten Jørn Eggum slår fast at fagbevegelsen og Ap nå må la kjekling om mindre viktige saker ligge og konsentrere seg om å vinne valget.

Gabrielsen, som døde brått 9. mars, gravlegges fra Røyken kirke tirsdag 23. mars.

Samfunnsbygger

Eggum beskriver Gabrielsen som en samfunnsbygger, som en samlende og særdeles hardtarbeidende LO-leder som også har hatt stor innflytelse i Arbeiderpartiet.

- Hans-Christian hadde en naturlig autoritet. Han trengte ikke å gjøre noe vesen av seg for å bli respektert og forstått. Han hadde en forståelse for hvordan man bygger samfunn, at man forener offentlig og privat sektor, sier Eggum. Gabrielsens var industrimann, men en som tidlig så klimautfordringene og nødvendigheten av omstilling, understreker han.

Eggum forteller om sjokket og sorgen over å miste sin nære venn, samtalepartner og fagforeningskamerat gjennom mange år, Hans-Christian Gabrielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer