- Dødsfallet fikk meg til å tenke

De to siste årene har Aker-milliardær Bjørn Rune Gjelsten mistet to av sine nære venner. - Det at de gikk bort har fått meg til å tenke over livet mitt, sa Gjelsten som en forklaring på hvorfor han har bedt om en halvår fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i uka fortalte Bjørn Rune Gjelsten at han hopper av Aker RGI-jobben det neste halvåret. Nyheten resulterte i spekulasjoner om uvennskap og bråk mellom Gjelsten og forretningskamerat Kjell Inge Røkke. Men det avviste Gjelsten i Redaksjon 21 i kveld. De siste to årene har han mistet to av sine nære venner, og det har gått inn på finans-kjendisen. En av de døde var Gjelstens første forretningspartner.

- Det at Kristian som var i god form gikk bort har fått meg til å reflektere over hva jeg vil gjøre med framtida mi, sa Gjelsten.

De to vennene var jevngamle og har levd intenst og travelt. Nå er det hensynet til familien som gjør at han vil trappe ned, skal vi tro finansmannen.

- Godt forhold

Flere ganger måtte Gjelsten avvise at det er bråk med Kjell Inge Røkke som er årsaken til at han trapper ned innsatsen på jobben.

- Vi har et godt forhold, gjentok Gjelsten flere ganger. Han vil fortsatt trekke i trådene i maktens korridorer på Aker Brygge, men skal etter eget utsagn ta seg fri i helger. Fritida vil han bruke på familie, og ute i skog og fjell, sa han på tv i kveld.

TENKEPAUSE: Bjørn Rune Gjelsten vil ha en tenkepause etter at to av vennene hans har gått bort.