Dødsfallet satte sluttstrek for bilsporten i Nazi-Tyskland

Den bilgale Adolf Hitler brukte motorsporten for å skaffe seg popularitet og tilhengere. Sjåførene ble gjort til nasjonale helter – hvis de overlevde. Bernd Rosemeyer var blond, blåøyd – og superrask.

BILGAL: Hitler var opptatt av teknikk og moderne biler. Her besøker han BMWs stand under en bilmesse i 1935. Foto: Tysk propaganda
BILGAL: Hitler var opptatt av teknikk og moderne biler. Her besøker han BMWs stand under en bilmesse i 1935. Foto: Tysk propaganda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Det er fredag 28. januar i 1938 - surt, kaldt og vått, mens gradestokken strekker seg mot minus. Den voldsomme vinden har storm i kastene. Men drittvær til tross, i dag skal det settes rekord. Bernd Rosemeyer har nemlig bestemt seg for å bli verdens hurtigste på offentlig vei - og arenaen er motorveien mellom Frankfurt og Darmstadt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer