Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsfarlig å være deppa

Depresjon er nesten like farlig som å røyke, viser studie.

Oslo 20080414
Deprimert kvinne. Ulykkelig. Fortvilet. Kjærlighetssorg. Ensom. Tankefull. Alene. Trist. Sorgfull. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
NB! Modellklarert
Oslo 20080414 Deprimert kvinne. Ulykkelig. Fortvilet. Kjærlighetssorg. Ensom. Tankefull. Alene. Trist. Sorgfull. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Depresjon øker dødsrisikoen med 50 prosent, viser en ny studie.

Forsker Arnstein Mykletun ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen slår fast at milde og moderate depresjoner er mer dødelig enn man tidligere har trodd.


Han har ledet forskningsarbeidet som konkluderer med at det nesten er like farlig å være deprimert som å røyke:


Depressive personer har 52 prosent større risiko for å dø i løpet av fem år enn en frisk person, mens den økte dødeligheten for en som røyker, er 59 prosent, skriver Vårt Land.


I denne nye norsk-britiske studien har forskerne også tatt høyde for at deprimerte røyker og drikker mer, og beveger seg mindre. Mykletun understreker dessuten at dødsfaren ikke er knyttet til selvmord, men andre sykdommer.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling