Dødsfelle på gravlund

Gravearbeiderne etterlot seg en stor umerket grøft på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Det fikk to syklister virkelig merke natt til i går. Begge syklet rett i en nesten to meters dyp grøft med noen timers mellomrom. De hadde utrolig flaks som ikke omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk sjokk da jeg så meg selv i speilet, sier Bjørn-Tommy Dikvold (29) fra senga på Aker sykehus.

Han var på vei til sentrum, og skulle ta snarveien gjennom kirkegården da ulykken skjedde ved midnatt.

- Jeg husker at jeg så en jordhaug rett foran meg og svevde gjennom lufta. Deretter ble alt mørkt, sier Dikvold. Han ble liggende i mange timer før han ble oppdaget.

Rett i fella

Etter nesten fem timer kom ei jente syklende samme veien. Hun syklet rett i den samme fella og ble liggende ved siden av Bjørn-Tommy Dikvold.

Jenta fikk slått ut mange tenner og fikk en kraftig hjernerystelse.

- Det var kjæresten til denne jenta som fant oss. Han lurte på hvor hun hadde blitt av, og fikk tilkalt en ambulanse, sier Dikvold, som i tillegg til en del ytre skader også fikk en kraftig hjernerystelse. Han ligger nå til observasjon på sykehuset.

Saksøker kommunen

Den skadde jusstudenten synes det er utrolig at grøfta på gravlunden ikke var bedre sikret. Hullet var på en av hovedstiene gjennom kirkegården.

- Bare tenk på alle de eldre menneskene som besøker stedet. Mange går tur på denne kirkegården for å kikke på alle de ærverdige personene som ligger gravlagt her. De kunne gått rett i hullet og slått seg kraftig, påpeker Dikvold. Han kommer til å saksøke kommunen.

Tar ikke ansvar

For noen år siden var gravlundene i Oslo stengt om kvelden, men de ble åpnet for publikum fordi man ønsket å la folk benytte seg av rekreasjonsområdet som en gravlund er.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken nærmere før jeg har undersøkt den bedre. Skulle det ha skjedd to ulykker på gravlunden som skyldes gravearbeidet, så synes jeg det er utrolig tragisk, sier Mona Hoset, direktør i gravferdsetaten i Oslo.

- Vi har engasjert et privat firma for å oppgradere veiene på gravlunden, og det er firmaets ansvar å sikre området, Hun tar derfor ikke noe ansvar for ulykkene.

HARDT SKADD: Bjørn-Tommy Dikvold fikk store ytre skader og kraftig hjernerystelse etter ulykken.