Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsferden på Riksvei 7

En trailer i feil kjørebane på Riksvei 7 feide over to biler, og drepte to ektepar. Slik skjedde den tredje dødsulykken på strekningen mellom Flå og Nesbyen på under en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesbyen (Dagbladet): Den 38-årige trailersjåføren fra Vestlandet vet ikke hvordan han kunne kjøre så tragisk feil.

Nedbrutt av ulykken kom han ut av legesenteret i Nesbyen i går ettermiddag. Med en Statoil-plastpose i hånda, ble han fulgt ut til politibilen som skulle kjøre ham til Gol.

Med skjelvende hender fikk han hjelp til å tenne seg en sigarett, før han tok plass i politibilen.

På Gol lensmannskontor ventet hans nærmeste for å støtte.

- Ta godt vare på deg selv nå, var den siste hilsen fra en av redningsmannskapene.

Sjåføren var på vei fra Oslo tilbake til Vestlandet, da traileren han kjørte skar ut i motsatt kjørebane. Ulykken ble varslet på nødtelefonen klokka 12.17. Politiet har tatt rutinemessig beslag i mannens førerkort og sjåføren har avgitt en blodprøve.

- Det er avgjørende for meg å understreke at vi ikke har mistanke verken om promillekjøring eller høy hastighet. Trailersjåføren er dypt ulykkelig over ulykken og etter en sånn påkjenning er det viktig å ikke bli overlatt til seg selv. Vi har derfor sørget for at han blir tatt hånd om av familien, sier lensmannen i Flå, Geir Vidme.

Trailersjåføren har i politiavhør sagt at han ikke aner hvordan han havnet i motsatt kjørebane.

Drept momentant

Et norsk ektepar i slutten av 60-åra fra Skien hadde ikke en sjanse da traileren skar over i venstre kjørefelt i en høyrekurve og kom mot dem. Ekteparets Saab 900 ble redusert til en blikkboks under det kraftige sammenstøtet.

Traileren kjørte delvis over bilen deres og ekteparet ble sittende fastklemt under traileren. Ekteparet døde momentant.

Men dødsferden var ikke over for traileren: Med voldsom kraft frontkolliderte det tunge kjøretøyet med en møtende Opel Astra.

I den satt et tysk ektepar på vei hjemover etter en to ukers ferie på Vestlandet. Den 46-årige mannen døde momentant, mens hans 43-årige kone ble fløyet i luftambulansen til Ullevål Universitetssykehus. Hun døde like etter ankomst. Hjemme i Rostock, nord i Tyskland ventet parets to barn på 16 og 20 år på foreldrene sine.

Måtte snu

Med på Norges-turen, i egen bil, var også den 46-årige drepte mannens søster, hennes ektemann og barnet deres i tenåra.

- Familien la merke til at den andre bilen ble borte fra bakspeilet. Like etter kom utrykningsfartøyer kjørende mot dem for fulle sirener. Familien ante uråd og snudde, sier lensmannen i Flå.

Det var et grusomt syn som møtte den lille tyske familien.

De ble tatt hånd om av redningsmannskapet på stedet.

- Vi tilbød dem overnatting på hotell i Nesbyen, men etter noen timer på legesenteret og i samråd med en lege, valgte familien å kjøre videre. De ønsket å dra hjem til Tyskland for å støtte det drepte ekteparets to barn, som de er tante og onkel til, sier lensmannen.

Han er tydelig preget av den tragiske trafikkulykken.

- Det var et sterkt syn som møte meg, da jeg kom fram til ulykkesstedet, sier Vidme, som roser redningsmannskapene fra både Flå og Nes for en rask hjelp.

Men denne gangen var det ikke mulig å redde noen liv.

KNUST AV VOGNTOG: Et eldre ektepar fra Skien og et par fra Tyskland ble drept da et vogntog kom over i motgående kjørebane og kolliderte med to personbiler på R7 sør for Bromma i Hallingdal i går. Denne Opelen ble kjørt av det tyske paret.
BILVRAK: Politiet studerer restene av Saaben, som ble kjørt av et eldre ektepar fra Skien, etter frontkollisjonen med en trailer nær Bromma i Nes i Buskerud.