Dødsferja kantret ved kai

Se video fra den andre ulykken med indonesiske «Levina 1» på tre dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Torsdag ble 42 mennesker offisielt registrert som omkomne eller savnet etter en ny tragisk ferjeulykke i Indonesia torsdag. Det riktige antallet er langt høyere.

Og i går var ulykken ute igjen med det utbrente vraket av ferja «Levina 1».

Granskingskommisjonen med media på slep skulle om bord i ulykkesbåten da den var kommet til kai i hovedstaden Jakarta, om lag 80 kilometer fra brannstedet.

16 mennesker gikk om bord i havnebassenget da ferjevraket plutselig fikk slagside og sank. Bare 12 kom seg i land.

 
Etterforskere i døden

En kameramann er funnet død - to etterforskere og en reporter er savnet.

Ferja, som sist torsdag var på vei fra Jakarta til øya Bangka utenfor Sumatra, hadde tillatelse til å ha med 330 passasjerer. 288 ble reddet fra flammene, og dermed var det offisielle tallet 42 savnede eller døde.

Det ble rasket endret til «minst» 42, men i dag er tallet allerede godt over 100. Mange pårørende har allerede kommet med navn på slektninger som med sikkerhet var med ferja, men som ingen har sett siden.

Rederiet har allerede mistet konsesjonen til å drive ferjetrafikk fordi det var med langt flere enn 330 om bord.

Indonesia, som har klodens mest omfattende ferjetrafikk mellom de 17.000 øyene i nasjonen, har vært hjemsøkt av ferjeulykker de siste månedene.

Kriseutvalg

Vedlikeholdet av ferjene har seilt sin egen sjø, og myndighetene har nå satt ned et kriseutvalg for å finne ut hva som kan gjøres for å få sikkerheten opp på et akseptabelt nivå.

Den verste ulykken skjedde 29. desember i fjor da en ferje med minst 600 mennesker om bord sank mellom Borneo og Java. Det var 200 flere enn ferjeselskapet hadde lov til å ta om bord. Antallet omkomne er fortsatt anslått til «cirka» 350 mennesker.

288 REDDET: Men det var langt flere enn de offisielle 42 som omkom eller er savnet etter ferjebrannen i Indonesia sist torsdag. I går skjedde det en ny dødsulykke med ferjevraket.