Dødsflom skyller inn over USA

16 mennesker har mistet livet i de voldsomme vannmassene.

STEG OVER SINE BREDDER: Hittil er 16 mennesker døde etter flommen i Caddo- (på bildet) og Little Missouri-elvene. Foto: Michael G. Fox/AP/Scanpix
STEG OVER SINE BREDDER: Hittil er 16 mennesker døde etter flommen i Caddo- (på bildet) og Little Missouri-elvene. Foto: Michael G. Fox/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Flere enn 40 mennesker er fortsatt savnet, og dødstallene etter flommen i Arkansas er ventet å stige utover kvelden norsk tid.

60 mennesker er reddet ut av flomområdet, mens i overkant av 20 er fraktet til sykehus. Ifølge Røde Kors kan det ha vært så mange som 300 personer i flomområdene.

Beboeren Gary Fox beskriver overfor nyhetsbyrået AP hvordan han prøver å få oversikt over hvor familien hans befinner seg, og om de er i live.

- Flere uker - Dette er ikke over på et par dager. Vi trenger to-tre uker på å komme oss, fortviler Fox.

Det er Caddo og Little Missouri-elvene som har flommet over sine bredder og forårsaket store ødeleggelser i småbybebyggelsen og områdene rundt.

Vannivået i elvene steg ifølge NTB over seks meter i løpet av natta.

Den godt besøkte Albert Pike-campingplassen ble oversvømmet natt til i dag, da mer enn 15 centimeter regn falt i løpet av få timer.

Ba til Gud Folk har mistet bilene sine, flere vil ha vanskelig for noen gang å returnere til sine hjem.

Ekteparet Marc og Stacy McNeil sier til AP at de kom seg gjennom dramaet kun fordi de fikk klemt bilen sin mellom to trær, mens de selv sto oppi senga - men fortsatt med vann til magen.

- Bilen var som en båt bundet til et tre, sier Marc McNeil, før kona legger til:

- Vi klynget oss sammen og ba som vi aldri har bedt før.

FORLATT: Denne bensinstasjonen fikk merke flommen. Foto: AP/Michael G. Fox/Scanpix
FORLATT: Denne bensinstasjonen fikk merke flommen. Foto: AP/Michael G. Fox/Scanpix Vis mer