Dødsfristen går ut i kveld

FBI og saudisk politi leter desperat etter det amerikanske gisselet Paul Johnson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tida kan være i ferd med å renne ut for amerikanske Paul Johnson (49). Han holdes som gissel et sted i Saudi-Arabia, og kidnapperne har tidligere truet med å henrette ham innen 72 timer dersom ikke al-Qaida-fanger ble satt fri.

Ingen vet med sikkerhet når videoen ble tatt opp, men fristen løper etter all sannsynlighet ut i kveld.

Leter deperat

FBI har sendt 20 agenter fra USA til Saudi-Arabia. Alle har spesialtrening i gisselsituasjoner, og samarbeider tett med 15 000 saudiske sikkerhetsstyrker. Sammen leter de på spreng etter gisseltakerne.

De saudisk styrkene tror amerikaneren holdes fanget et sted i utkanten av Riyadh, og i natt og i morgentimene i dag har helikoptre svirret over tre ulike områder vest og sør for hovedstaden. Langs bakken patruljerer et stort antall politibiler gatene, og politi foretar omfattende dør-til-dør-aksjoner. Så langt er over 1200 saudiske hus gjennomsøkt.

- Vi bruker til og med brannvesenet, fordi de er lommekjente i sine områder, sa en saudisk tjenestemann i USA til nyhetsbyrået AP.

Ifølge tjenestemannen - som ikke vil stå fram med navn - er det ennå ingen tegn til at spesialstyrkene er på sporet av terroristene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.