Dødsfrykt i SAS-fly

Folk hylte i panikk og tok farvel med hverandre, da det smalt og luktet brent i kabinen på et SAS-fly på vei fra Mallorca til Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de 116 passasjerene på en SAS-maskin på vei fra Mallorca til Tirstrup i Danmark lørdag morgen, trodde de skulle dø. Like etter avgang hørte passasjerene et smell og den ene motoren stanset, skriver danske Ekstra Bildet.

Passasjerene skrek ut i angst og fryktet det verste.

Få sekunder senere luktet folk en stank av brennstoff og brent gummi. Flyet begynte også å gynge opp og ned, og fra side til side.

Da kapteinen forsøkte å berolige passasjerene over flyets høyttalere, rakk han bare si noen usammenhengende ord før forbindelsen ble brutt.

«Skremmende»

- Mange tok farvel med sine kjære, og andre tok fram bilder av sine nærmeste, sier Børge Rindum.

Han satt på flyet og beskriver situasjonen som «skremmende».

Flyet vendte om og landet på Palma etter 25 minutter i luften. Flyplassen var satt i alarmberedskap, men landingen foregikk uten problemer.

- Flygerne våre trener stadig i simulatorer på denne typen situasjoner, sier informasjonssjef Troels Rasmussen til Nettavisen.

Han kan ennå ikke si noe om hva som gikk galt, og som førte til at 116 passasjerer trodde flyet skulle krasjlande.

Da flyet landet i Palma ble 116 passasjerer ifølge Ekstra Bladet overlatt til seg selv, mens besetningen gikk om bord på et annet fly som tok dem til Danmark. Passasjerene måtte vente i sju timer på nytt fly.

I Danmark sto imidlertid et stort støtteapparat klar, da charterturistene landet.