Dødsgåte på Jessheim

Politiet slo i går kveld drapsalarm etter at en mann i 20-åra ble funnet død ved et motorsportstadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JESSHEIM (Dagbladet): Mannen ble funnet i et område som er svært populært for motorsport. Stedet der mannen ble funnet død, Ringbanen, ligger vel tre kilometer fra Jessheim på Romerike.

- Vi definerer dette som et mistenkelig dødsfall fordi vi ikke kan fastslå dødsårsaken. Vi avventer en foreløpig obduksjonsrapport før vi kan slå fast noe som helst. Vi holder alle muligheter åpne, sa konstituert lensmann Morten Huse i Ullensaker til Dagbladet i natt.

Mannen ble funnet i et område der opptil ti personer skal ha bodd i campingvogner og militære bunkere fra andre verdenskrig.

Politiet var i natt svært sparsommelig med opplysninger i saken.

Avdøde skal ikke ha hatt identifikasjonspapirer på seg, og han var derfor fortsatt ikke identifisert i natt. Men ifølge politiet er mannen trolig et sted mellom 20 og 30 år. Kriminalteknikere saumfarte i går åstedet, på jakt etter svar på dødsgåten.

Sendt til obduksjon

Politiet fikk meldingen ved 17.30-tida, og de måtte kjøre snøscootere i noen hundre meter for å ta seg inn til funnstedet. Avdøde skal ikke ha hatt turklær på seg da han ble funnet. Etter det Dagbladet får opplyst, skal det ikke være funnet noen våpen i umiddelbar nærhet.

Avdøde ble i natt sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Romerike politidistrikt har foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos. Etter det Dagbladet får opplyst, er det blant annet funnstedet og klærne han hadde på seg som gjør at man etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Hadde problemer

Stig Snesrud leder Norsk Motorklubb Eidsvoll som bygger motorsportstadion i området der liket ble funnet.

- Like etter at vi startet byggingen av det nye anlegget (Gardermoen motorpark), hadde vi noen problemer med 8-10 uteliggere som holder til i området. De bor i noen brakker og campingvogner like ved. De bråkte litt med oss i starten, mest for å markere seg, tror jeg. Men etter det har vi sett lite til dem, forteller Snesrud.

Seint i går kveld hadde Snesrud ikke hørt om politiets drapsalarm, og tror derfor ikke noen i klubben kan ha sett eller hørt noe.

- Hadde noen av oss observert noe eller vært involvert, ville jeg ha hørt om det, sier Snesrud til Dagbladet.

Området er også populært blant turgåere og det var turgåere som fant mannen i går ettermiddag.

- Det var en brann i en campingvogn hos de «løse fuglene» for ikke så lenge siden. En hund skal ha brent inne, sier en kilde til Dagbladet.

Ikke orientert

Kommunens kriseteam, som ledes av rådmann Arne Bruknapp, var i går kveld ikke orientert om dødsfallet. Sist kriseteamet var i aksjon, var i august i fjor, da tre unge gutter ble drept i ei bilulykke. Bruknapp kan ikke si hva teamet vil gjøre før han kjenner omstendighetene.

- Politiet må kontakte oss først, sier Bruknapp.

Konstituert lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor understreker at de holder alle muligheter åpne.

- Vi kan ikke slå fast at dette dreier seg om en kriminell handling. Vi vil gi mer informasjon om denne saken i løpet av mandag formiddag, sa han til Dagbladet i natt.

DRAPSALARM: Politiet var i går kveld sparsommelige med opplysninger om mannen som ble funnet død ved Ringbanen utenfor Jessheim. Avdøde ble i natt sendt til Rettsmedisinsk Institutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer