Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsgjetere bak massakre i Nigeria - over 80 drept

Nomadiske gjetere gikk til angrep mot medlemmer av Berom-folket i et blodig hevnangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

86 personer skal være drept, seks personer skal være skadet og over 50 hus skal være rasert i sentrale Nigeria etter det som ser ut til å være et hevnangrep gjennomført av nomadiske gjetere.

Det melder nyhetsbyrået AFP, gjengitt av den sørafrikanske nyhetskanalen eNCA.

- Hevnangrep

Nigeriansk politi forteller AFP at angrepet fant sted i området Barikin Ladi, som ligger i delstaten Plateau. De drepte skal alle ha tilhørt det såkalte Berom-folket, et jordbruksfolk.

Denne gruppen skal tidligere i uka ha angrepet gjetere fra Fulani-folket. Massakren i Barikin Ladi som ble gjennomført av Fulani-gjeterne, skal ha skjedd i går, men ble ikke oppdaget før i dag.

Angrepet skal ha vært et hevnangrep, ifølge nigeriansk statlig politi.

Stoppet de som så muslimske ut

I dag, som følge av gårsdagens vold, skal Berom-folk ha satt opp barrikader langs en av de viktigste motorveiene i området.

Deretter skal de ha gått til angrep på folk som enten så ut til å tilhøre Fulani-folket eller som så ut til å være muslimer, skriver AFP, og henviser til vitner som skal ha unnsluppet volden.

Som følge av angrepet, og frykten for nye hevnangrep, har delstatsmyndighetene i Plateau innført et strengt portforbud.

Komplisert konflikt

Bakgrunnen for volden mellom de to gruppene, Berom-folket og de nomadiske Fulani-gjeterne, beskrives som mangefasettert og har både religiøse, etniske og politiske årsaker, skriver AFP.

I tillegg er kampen om land en viktig faktor.

Konflikten har krevd tusenvis av menneskeliv gjennom flere tiår.

Analytikere mener den blodige volden mellom de to gruppene kan komme til å bli en av Nigerias største sikkerhetsproblemer, ved siden av sikkerhetsutfordringen terrorgruppa Boko Haram representerer.