Dødshjelper etterforskes på nytt

Tage Wahl Pedersen drepte sin beste kamerat med alkohol og tabletter, men saken ble henlagt. Etter at han forklarte seg i Sandsdalen-saken er det gitt ordre om ny etterforskning som kan føre til drapstiltale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Marit Bakkevig reagerte umiddelbart da Tage Wahl-Pedersen fortalte om hvordan han drepte sin beste venn. Hun varslet i går statsadvokat Per Egil Volledal, som tidligere har henlagt saken mot mannen som flere ganger har erkjent at han drepte sin beste venn.

Lagmann Ola Melheim stoppet Wahl Pedersens vitneforklaring i lagmannsretten i går, fordi han ikke var formant om at han ikke var nødt til å forklare seg om forhold som kunne føre til straffereaksjoner. Tage Wahl Pedersen (49) sa til Dagbladet etter vitnemålet at han egentlig ikke hadde sagt noe annet enn han tidligere har forklart for politiet.

- Jeg fortalte sannheten i politiavhøret også, men politiet tolket dødstidspunktet feil.

Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, fastholdt at det er ulike forklaringer i politiavhør og vitneforklaringen.

Wahl Pedersen hjalp sin dødssyke kamerat Fredrik Møller (64) å dø, da han 13. februar blandet 40 paralgin forte- og halcion-tabletter i rødvin.
- Jeg synes det var litt rart at saken ble henlagt. Jeg synes jeg slapp billig, for jeg er fullstendig klar over hva jeg har gjort, sier han.

Wahl Pedersen fikk fortelle om episoden under behandlingen av Sandsdalen-saken i Oslo byrett i fjor.