Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dødshuset var brannfelle

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Det kommunale utleiehuset var en grotesk brannfelle, mener den tidligere sikkerhetsoffiseren og sjøkapteinen Sigvald Pettersen (64). En 34-årig kvinne omkom og fem andre fikk bruddskader da flammene i løpet av svært kort tid ødela Pettersens nabohus i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De skadde berget livet da de fra stor høyde hoppet i sikkerhet fra flammene. Fire personer er innlagt på sykehus. Ei ung kvinne brakk ryggen. De tre andre pådro seg bruddskader i armer og bein.

Seks leiligheter ble totalskadd, og 12 personer står husløse tilbake.

Den omkomne tobarnsmoren var på besøk i huset da det begynte å brenne ved 5.45-tida. Hun ble funnet omkommet i et soverom etter at brannen var slokket.

Kvinnen som brakk ryggen, hadde stått i telefonkontakt med brannvakta. Hun fikk forsikringer om at hjelpen var underveis. Men til slutt ble heten så uutholdelig at hun valgte å hoppe fra tredje etasje og ned på grasplenen.

Fanget i felle

- Personene i det brennende huset var fanget i leilighetene fordi tretrappa mellom husene sto i full fyr. Deres eneste fluktmulighet var å hoppe ut gjennom vinduene. Det var en svært dramatisk situasjon, som raskt kunne fått et enda verre utfall, mener Pettersen.

Han var i flere år sikkerhetsoffiser i Nordsjøen der brannsikring og slokking var en av hans hovedoppgaver.

Han rister oppgitt på hodet over sikringstiltakene i de kommunale boligene der han selv bor.

Uten branntau

- Leilighetene er ikke utstyr med branntau. Den påbudte brannslangen er ubrukelig på alle kranene unntatt på vaskerommet, der vaskemaskinen står tilkoplet, sier Pettersen.

- Det verste er imidlertid det felles trappearrangementet som er fluktvei for alle de seks leilighetene i komplekset. Gårsdagens dødsbrann viste at løsningen langt fra en god nok, sier Pettersen.

Ingeniør Odd Gjestemoen i Kristiansand kommunes vedlikeholdsavdeling lover at brannsikkerheten i nabohusene straks skal gjennomgås.

NABO:</B> Tidligere sjøkaptein og sikkerhetsoffiser i Nordsjøen, Sigvald Pettersen (64), er rystet over manglende brannsikringstiltak i de kommunale utleieboligene i Bråvannstien i Kristiansand.