Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødskamp i Colombia

Redningsmannskapene kjempet en intens kamp for å redde mannen som lå levende begravet etter jordskjelvet. Men innsatsen var forgjeves: Han døde seinere av skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De dramatiske og tragiske scenene utspant seg i går i Pereira og flere andre byer i Colombia.

Over 2000 mennesker fryktes omkommet etter det kraftige jordskjelvet mandag kveld. Jordskjelvet er det verste som har rammet Colombia på over 100 år.
Under ekstremt vanskelige forhold gjorde redningsmannskapene i går en kjempejobb for å finne overlevende. I byen Armenia ble tre menn gravd fram i live til stor begeistring og applaus fra tilskuerne.

De tre satt og drakk kaffe da skjelvet fikk huset til å rase sammen. I mer enn 13 timer lå de innesperret under murstein og bjelker, før de ble løftet ut av ruinhaugen.

Rammet 20 byer

Andre var ikke så heldige.

- Min lille gutt, han var så vakker, gråt 26 år gamle Iliana Patricia Vega i Armenia. Hun var sammen med sin ti år gamle sønn Jon Alexander og seks år gamle datter da bygningen kollapset. Mor og datter overlevde. Jon Alexander ble drept umiddelbart.

Jordskjelvet rammet rundt 20 byer i Colombia. Enkelte bydeler er lagt fullstendig i grus. Antallet omkomne ventes å stige. Det antydes at det i Armenia alene kan være 2000 døde.

Norske turister?

- Vi har vært i kontakt med konsulatet i Bogota. Ingenting tyder på at nordmenn er berørt av jordskjelvet, sier Norges ambassadør i Venezuela, Bjørnar S. Utheim, til Dagbladet.

Han utelukker ikke at norske turister tilfeldigvis kan ha vært i området.

Hjelpearbeidet for jordskjelvofrene er i gang, men myndighetene frykter en humanitær katatrofe etter ødeleggelsene. Titusener er blitt hjemløse, og antallet skadde er så stort at det er vanskelig å hjelpe alle. Det er skrikende mangel på medisiner, blod og sykehusplasser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling