Dødskarusellen krevde nytt offer

Men Disney åpnet «Mission: Space» dagen etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Teknikere undersøkte karusellen «Mission: Space» etter at 49-årige Hiltrud Bleumel onsdag ble syk og døde etter en tur i den populære attraksjonen, melder AP.


Bleumel ble svimmel og kvalm etter å ha tatt en tur, og ble brakt til sykehus da tilstanden ikke bedret seg. Livet sto ikke til å redde.

Karusellen «Mission: Space» er en av Disney Worlds mest besøkte, og kostet rundt 680 millioner kroner å bygge. En sentrifuge spinner publikum med såpass stor kraft at attraksjonen er utstyrt med spyposer og varselskilt som advarer folk med hjerte-, rygg- og nakkeproblemer.

Åpnet karusellen dagen etter

Teknikerne fant ingen feil ved attraksjonen, og konkluderte med at alt hadde vært som normalt under turen som kostet den tyske turisten livet. Dermed valgte Disney World å åpne karusellen igjen, dagen etter dødsfallet.


Ifølge Disney er det trolig høyt blodtrykk og uspesifiserte helseproblemer som førte til dødsfallet.

- Walt Disney World-teknikere undersøkte maskinen grundig i løpet av natta, og fant at den opererte normalt, het det i en pressemelding torsdag, da attraksjonen igjen ble åpnet.

Andre dødsfallet på under et år

SENTRIFUGE: «Mission: Space» spinner publikum opp i en hastighet som tilsvarer to G, eller to ganger jordas tyngdekraft. Attraskjonen er utstyrt med spyposer. Foto: AP
SENTRIFUGE: «Mission: Space» spinner publikum opp i en hastighet som tilsvarer to G, eller to ganger jordas tyngdekraft. Attraskjonen er utstyrt med spyposer. Foto: AP Vis mer

Det er andre dødsfallet i maskinen på under ett år. I juni i fjor døde en fire år gammel gutt etter å ha mistet bevisstheten under kjøreturen. Obduksjonen konkluderte med at gutten led av en hjertesykdom som kunne utløses av stress.


Det kan ta flere måneder før en fullstendig dødsrapport er utarbeidet.

ADVARER: Lista over advarsler er lang og omfattende.