Dødskenguru amok i storby

Christine glemmer aldri det iskalde blikket da kenguruen druknet Summer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var ute og luftet de fire hundene sine sammen med ei venninne, da kenguruen slo til.

- Venninna mi ropte at det var en kenguru i dammen og at den hadde tatt Summer. Det var uvirkelig - som ditt verste mareritt, forteller Christine Canham til Canberra Times.

Den voldsomme tørken som rammer Australia får dyrene til å trekke inn i byene på jakt etter vann og gress. Folk blir nå advart mot sultne og desperate kenguruer.

- Venninna mi skrek og hylte. Kenguruen bare stirret tilbake på oss. Jeg kommer aldri til å glemme det, grøsser Christine.

Mens dyret holdt hunden under vann med bakbeina, dyttet det en av de andre bikkjene unna med forlabbene.

Klorte kvinne til blods

I en annen av Canberras forsteder ble en kvinne angrepet. Hun kom for nært en kenguru da hun luftet hunden.

- Før hun visste ordet av det, hadde dyret angrepet og skrapet henne ned langs sida av kroppen, sier sjefsøkolog Murray Evans til Reuters.

Ekstremt farlige dyr

Det er ikke bare kenguruer som har vist seg farligere enn tidligere antatt i sommer. Dagbladet.no har også advart deg mot:

Han advarte i dag australiere mot kontakt med kenguruene som kan bli 1.70 meter høy og 70 kilo. Kontinentet sliter med den verste tørken på hundre år, og kenguruene kan ikke nøye seg med å jakte på mat kun om nettene.

Skal ikke koses med

- De ser kosete og myke ut, men dette er villdyr folk og hunder må holde seg unna, understreker han.

Økologen forklarer at det vanligvis fredelige dyret blir desperat og utilregnelig på grunn av tørken, og er ikke overrasket over hundedrapet.

- Kenguruer flykter til vann når de blir angrepet. For å forsvare seg prøver de å drukne motstanderen med de kraftige bakbeina, forklarer Evans.

<B>UTSEENDET KAN BEDRA: Den australske kenguruen kan se ut som et kosedyr, men er ikke til å spøke med når den er sulten.<br> <I>Dyret på bildet er ikke koblet til de siste voldshendelsene i Australia hvor kengurer er involvert.</I>