Dødskrasj etter politijakt

Fem døde i Wales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sky News melder at fem personer ble drept etter en kraftig kollisjon på motorveien M4 i Wales natt til i dag. Krasjen kom etter en politijakt.

– Det tyder nå på at bilen som politiet fulgte etter, tok en sving inn på motorveien i feil kjøreretning, sier Tom Davies i IPCC til Sky News.

IPCC (The Independent Police Complaints Commission), som tilsvarer den norske spesialenheten for politisaker, vil nå undersøke dødskrasjen i Wales i dag tidlig.

– Politiet fulgte ikke etter bilen inn på motorveien. Etter omtrent 2,5 kilometer skjedde den fatale kollisjonen, sier Davies.

De fem personene døde etter at en rød Ford Mondeo og en rød Volvo 940 krasjet natt til mandag. Tre unge menn i som satt i Ford Mondeoen døde, mens et par som satt i Volvo 940-en døde.

En 18 år gammel mann som også satt i Ford Mondeoen ble skadet i krasjen, men overlevde. Han er nå innlagt på Royal Gwent Hospital i Newport.

Ifølge det lokale politiet forsøkte polititjenestemennene å stanse en bil etter at de var blitt oppmerksomme på mistenkelig aktivitet. Politiet fulgte etter da bilen nektet å stanse.