Dødskrasjen kan skyldes datafeil

Ni omkom og 76 ble skadd i Washington-rushet.

VOLDSOM KRAFT: Toget som kom bakfra, endte til dels oppå toget som sto stille, og redningsarbeidet var svært krevende. Foto: WRC TV/REUTERS/SCANPIX
VOLDSOM KRAFT: Toget som kom bakfra, endte til dels oppå toget som sto stille, og redningsarbeidet var svært krevende. Foto: WRC TV/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Litt over et døgn etter at to forstadstog kolliderte i utkanten av Washington D.C., sitter etterforskerne igjen med flere spørsmål enn svar på hvorfor ni mennesker døde og 76 ble skadd. En gransking av det ene togets datasystem kan bringe noe klarhet, skriver CBS News.

Det skal være umulig at to tog på samme linje skal komme nærmere enn 360 meter fra hverandre; sikkerhetssystemet skal sørge for en automatisk stans lenge før så skjer, og flere tror nå feil ved automatikken var hovedårsaken.

Truffet bakfraUlykken skjedde i ettermiddagsrushet i USAs hovedstad, nær grensa mellom District of Columbia og Maryland. Et tog som sto og ventet på grønt lys, ble truffet i voldsom fart av toget som kom bak.

Nå spør alle seg hvordan dette kunne skje, og det haster med å finne med å finne et svar; pendlertogene i hovedstadsområdet betjener hver dag ca. 700 000 passasjerer, hvorav mange jobber på Capitol Hill.

De innledende undersøkelsene viser at toget som var i fart, hovedsakelig var styrt av datasystemet om bord, men at spaken som aktiverer nødbremsen, var i aktiv-stilling i etterkant av ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer