- Dødskult!

AKER BRYGGE (Dagbladet): - Mister President please! Russejentene Tone Antonsen (18) og Elin Strand (19) har det ingen andre har. De fikk signaturen til Bill Clinton på russedressene sine. - Dødskult altså.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før midnatt gikk drømmen til russejentene Tone og Elin i oppfyllelse. De klarte det ingen andre klarte. De fikk kontakt med Bill Clinton, i det han var på vei ut av restauranten D/S Louise på Aker Brygge.

Russejenter

Etter at Clinton først hadde trykket flere hender og fortalt at det var nydelig i Norge og at han gjerne ville komme tilbake, smatt Tone Antonsen (Bredtvedt videregående skole) og Elin Strand (Sogn videregående skole i Oslo) fram foran kavende pressefotografer og mer eller mindre fortvilte sikkerhetsagenter fra Secret Service.

- Vi spurt om han ikke kunne skrive autografen sin på russedressene våre. Og han gjorde det! Dødskult, jublet de to tenåringsjentene etter at Bill Clinton hadde brukt tusjen på jentenes lår.

- I over to timer ventet vi. Om det var verdt det? Er'u gærn dette er jo bare helt dødskult, jublet Tone.

_Nydelig land

Sammen med de to russejentene fra Oslo ventet om lag 100 personer foran restauranten på Aker Brygge, helt fram til like før midnatt. Først da kom til Bil Clinton ut og tok fatt på spaserturen til sengen på Grand Hotel. Da hadde et hundretalls mennesker utenfor ventet i timesvis.

- It wont be long now, sa pressetalsmannen. Da var klokka 2205, et knapt kvarter før Clinton fikk besøk ved bordet av de to tidligere Washington-korrespondentene Bjørn Hansen og Ulf Andenæs _ og ble sittende i ytterligere to timer.

Bordet var reservert av både norsk og amerikanske UD, uten at de oppga hvem som skulle ha det. Det fikk hovmester Vegard Røste Osen først vite ti minutter før den ukjente «prominente gjesten» ankom klokka 1935, og gikk til bords med sju landsmenn.

På menyen sto kald, spansk grønnsakssuppe - gazpacho - og rensdyrfilet til hovedrett. Men det første Clinton ba om var en kald norsk øl:

- Vi serverte en Ringnes, forteller hovmesteren. Og legger til at «det er veldig sympatisk at han velger en folkelig restaurant når han skal spise».

Rett på bar

Clinton valgte å spasere fra Aker Brygge til Grand Hotel, og hilste underveis på de som ikke hadde tatt kvelden. Han gjentok flere ganger at Norge var et nydelig land.

- Jeg har hatt det veldig fint her. Restauranten var god, og vi fikk deilig mat. Og det var hyggelig å snakke med både Bondevik og Stoltenberg.

- Når kommer du tilbake?

- Neste gang jeg blir invitert, sier Clinton til Dagbladet.

Deretter svingte Bill inn døren på Grand Hotel, og tok farvel med journalistene med disse ordene:

- Nå skal jeg få meg en god natts søvn!

Men bare minutter senere kom eks-presidenten ut igjen, og satte kursen rett mot den amerikanske baren «Thank God It's Friday» på Karl Johan.

<B>ENDELIG KONTAKT:</B> - I Over to timer ventet vi. Om det var verdt det? Erru Gæren! Dette er jo bare helt dødskult, jublet russejentene Tone Antonsen (t.h.) og Elin Strand.
<B>SIGAR I LUA:</B> Kanskje kan russejentene Tone Antonsen (t.v.) og Elin Strand nå få en sigar i russelua? Uansett klarte de to å få Bill Clinton til å skrive autografen på russedressene sine på Aker Brygge ved midnatt.