Dødslek blant surfere i livsfarlig orkan

Oppsøker ekstremstormen Jimena. - Det er et adrenalinrush, sier Ben Saltzman (28).

DØDSLEK: Turister oppsøker strendene langs Mexicos halvøy Baja California, i påvente av at den ekstremt farlige orkanen Jimena skal komme. - Vi strever mye med surferne, sier badevakt Roman Dominguez til AP. Foto:  REUTERS/Alejandro Acosta/Scanpix
DØDSLEK: Turister oppsøker strendene langs Mexicos halvøy Baja California, i påvente av at den ekstremt farlige orkanen Jimena skal komme. - Vi strever mye med surferne, sier badevakt Roman Dominguez til AP. Foto: REUTERS/Alejandro Acosta/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tusener av mennesker flykter fra den ekstremt farlige orkanen Jimena, som med vindstyrker nær 250 kilometer i timen er hårsbredder fra å nå dødelig Kategori 5-status.

Orkanen, den kraftigste så langt i årets Stillehavs-sesong, marsjerer inn mot kysten av Mexicos ferieyndling Los Cabos på Baja California-halvøya. Meteorologer frykter at den kan renske turistområdet innen tirsdag morgen, lokal tid, melder Associated Press (AP).

Myndighetene forsøker - i mange tilfeller forgjeves - å overtale over 10 000 mennesker til å evakuere. Men noen gjør det totalt motsatte av anbefalingene; surfere hopper ut i de meterhøye bølgene som hamrer strendene.

- AdrenalinrushClay Hurst (52) og Ben Saltzman (28) sier «de vil være midt i» stormen, som er av en styrke de aldri før har opplevd.

- Vi fikk oppfordringer om å dra, men vi ville være her. Jeg har alltid ønsket å være i en... en virkelig stor en, sier Hurst til AP.

- Det er et adrenalinrush, legger Saltzman til, etter en svømmetur i tre til fire meter høye bølger. Ifølge National Hurricane Center forventes det en farlig stormflo som i tillegg til bølgene vil føre til «betydelig flom langs Baja California-kysten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer