Dødslek i Rogaland

En guttegjeng i 15-20-årene tenner på seg selv, kaster biler utenfor skrent og råkjører med folk på taket. De oppgir at grunnen er at de kjeder seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De livsfarlige stuntene i Ølen i Rogaland har pågått siden november i fjor, skriver Bergens Tidende.

Stuntene blir filmet og lagt ut på en egen hjemmeside.

Skadet

Filmene viser ifølge Haugesunds avis, som har tilgang på fem av filmene, råkjøring med folk på taket og panseret, hopping fra biler til mopeder i fart, kjøring gjennom ild og hopping fra tak. Også stunt som å knuse bil med slegge, hoppe gjennom bakruta på en bil og sette fyr på en busk i nærheten av en bensinstasjon, vises på filmene ifølge avisa.

Det er også tilfeller hvor den lokale stuntmannen er blitt skadet. Ifølge en av guttene BT har snakket med, har en av guttene pådratt seg andre grads forbrenning etter å ha tent på seg selv.

Stuntene ser i stor grad ut til å være inspirert av det omstridte MTV-programmet «Jackass», noe gjengen benekter.

- Positive tilbakemeldinger

Guttene oppgir at det er kjedsommelighet og ønske om oppmerksomhet fra kompiser som får dem til å gjøre de risikofylte stuntene.

- Målet er å få respons fra kamerater på stuntene. Vi må ha noe å gjøre på, sier en av dem til BT.

Lensmannen i Ølen, Bjørn Alseike, forteller at politiet har fulgt miljøet en stund. Ifølge ham viser tilbakemeldingene at aktiviteten har avtatt betraktelig.

- Vi har gjort en hel del i denne saken, blant annet hatt møter med foreldrene. Tilbakemeldingene vi har fått tyder på at aktiviteten har dabbet av, sier Alseike til Dagbladet.no.

Det meste av det disse guttene foretar seg, er ikke lovbrudd. I de tilfellene det er begått lovbrudd, har politiet straffet med bøter. Lensmannen oppgir at det kan være aktuelt å bøtelegge igjen.

- Hvis dette blusser opp igjen og det er lovbrudd, kan det være aktuelt å bøtelegge, ja, sier Alseike.

STUNTFEBER: Flere guttegjenger er inspirert av Jackass-gjengen. Så også denne guttegjengen fra Ølen i Rogaland. Foto: PRIVAT