Dødslista

Hamas-ledere og aktivister har gått i dekning etter Israels trusler om å likvidere alle militante ledere på Gazastripen og Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abdel-Aziz al-Rantissi: Øverst på Israels dødsliste troner Ahmed Yassins etterfølger på Gazastripen, den 56 år gamle barnelegen al-Rantissi, som så vidt overlevde et israelsk attentat i juni 2003.

Khaled Meshaal: Hamas-bevegelsens øverste politiske leder står også høyt på lista, sammen med nestleder Moussa Abu Marzouk. Begge befinner seg i eksil i Syrias hovedstad Damaskus.

Mahmoud Zahar: Kirurgen, som var med på å grunnlegge Hamas sammen med Yassin, står også høyt på Israels dødsliste. Israelske fly bombet Zahars hus i Gaza by i september, og drepte sønnen og en livvakt. Yassins tidligere nære medarbeider Ismail Haniyeh ble også såret under et israelsk attentat i 2003, og skjuler seg på Gazastripen.

Mohammed Deif: Lederen for Hamas-bevegelsens væpnede ving Ezzedin al-Qassem-brigadene på Gazastripen. Også han ligger i dekning. Har overlevd minst fem israelske attentat, og er kjent som hjernen bak mange selvmordsaksjoner.

Adnan al-Roul: Regnes som en av sprengstoffekspertene i Hamas, og jages nå i likhet med Ibrahim Hamed som leder Ezzedin al-Qassem-brigadene i Ramallah.Den israelske dødslista inneholder også en rekke andre medlemmer av disse brigadene. (NTB)