Dødslørdag på veiene

Tre personer omkom og flere ble skadd i en rekke trafikkulykker flere steder i Norge i går. I Nedre Eggedal i Buskerud døde to menn i 20-åra momentant da bilen de kjørte braste rett inn i et hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele kjøkkenet flyttet seg i det voldsomme sammenstøtet med bilen. En eldre kvinne som befant seg i en annen del av huset, fikk seg et veldig sjokk, opplyser konstituert lensmann Tor Ole Solumsmoen.

- Hun ble ikke fysisk skadet, sier han til Dagbladet.

Døde momentant

Bilen har trolig holdt svært høy hastighet da ulykken skjedde i den vesle bygda på riksvei 287 ved 20.30-tida i går.

- Ut fra sporene å dømme fikk de to ungdommene skrens i en høyrekurve, før de fikk en sleng på bilen og havnet i en husvegg, sier Solumsmoen.

Bilen ble nærmest flatklemt i ulykken, og de to mennene, 24 og 26 år, fra Eggedal, døde momentant.

- Bilen har truffet huset i en voldsom fart. Føreren har høyst sannsynlig mistet kontrollen over kjøretøyet, men vi har så langt ingen formening om hva som egentlig har skjedd, sier Solumsmoen. Politiet har ingen mistanke om promillekjøring.

Et 30-tall unge personer samlet seg i går kveld ved ulykkesstedet, der de tente lys og fakler. Også i Eidsvoll gikk det alvorlig galt i går kveld:

Den 27 år gamle kvinnen på motorsykkelen omkom i går kveld i Styribygda på riksvei 177 øst for Eidsvoll sentrum. Ulykken skjedde ved 17.30-tida da kvinnens motorsykkel kolliderte med en personbil. En luftambulanse ble sendt til stedet, men livet til Eidsvoll-kvinnen sto ikke til å redde. Politiet har ikke fått klarhet i flere detaljer rundt ulykken, men avhørte i går kveld vitner som hadde vært på stedet.

Påkjørt av egen bil

Også andre steder i landet skjedde det flere ulykker i går:

 • I Tromsø ble en 45-årig mann fra Nederland sendt til sykehuset med alvorlige skader etter å ha blitt overkjørt av sin egen førerløse bil.

  Ifølge avisa Nordlys skjedde ulykken i går morges slik:

  Da mannen gikk ut av bilen, oppdaget han at den begynte å rulle. Han stilte seg foran bilen for å prøve å stoppe den med kroppsmakt. Men det maktet han ikke og havnet i stedet under bilen, med hodet i klem.

  - Noen forbipasserende hørte rop og kom til unnsetning. De klarte å dra mannen ut, sier vaktsjef Trond Amundsen i Troms politidistrikt til NTB.

  Mannen skal ha pådratt seg livstruende hodeskader.

 • På E6 i Rygge fikk en 30 år gammel motorsyklist ryggskader etter en trafikkulykke. Tilstanden for motorsyklisten er alvorlig, men stabil.

  Frontkolliderte


 • En 37 år gammel mann ble alvorlig skadd da to personbiler frontkolliderte på riksvei 4 sør for Lygna i Oppland i går kveld. En 57-årig kvinne ble lettere skadd i ulykken.

  - De to ble brakt til sykehus med luftambulanse, sier vaktleder Kai Lyshaugen i Vestoppland politidistrikt til NTB.