Dødsmygg ryster New York

Sykdom kan fort komme til å gripe om seg i den 'globale landsby'. I New York har tre mennesker dødd av et virus overført av mygg. Minst ett av dødsfallene kom av et virus som aldri før har vært registrert i Vesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Virus spredd av mygg har drept tre mennesker i New York, og mange ligger syke. Først trodde man var en såkalt St. Louis encefalitt (hjernebetennelse). Nå viser det seg at minst ett da dødsfallene var forårsaket av West Nile-varianten, skriver TIME Daily. Denne varianten har før bare vært registrert i Afrika eller Asia.

På samme måte som St. Louis-versjonen bæres viruset av fugler og overføres til mennesker gjennom myggstikk. Men behandlingen av sykdommen er en samme, uansett hvor viruset kommer fra.

Nå stiller ekspertene seg spørsmålet om global oppvarming på grunn av drivhuseffekten fører til sykdomsspredning.

- Man kan ikke med sikkerhet knytte et sykdomsangrep av denne typen til drivhuseffekten, sier Christine Gorman, en ledende amerikansk helse-reporter til nettmagasinet Time Daily. - Men en kan hevde at klimaforandringer endrer smittemønsteret - mange plante og dyre-arter forekommer nå langt lenger nord enn før.

DØDSKYSSET: Tre personer er døde i New York etter å ha smittet hjernebetennelse av mygg.