Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Dødsmygg» skaper unntaktstilstand i Texas

Minst 14 mennesker har mistet livet så langt i år.

FARLIG: Denne myggen, av typen Culex quinquefasciatus, er blant myggene som har fått påvist det dødelige viruset. Foto: Reuters
FARLIG: Denne myggen, av typen Culex quinquefasciatus, er blant myggene som har fått påvist det dødelige viruset. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er unntaktstilstand i byen Dallas i Texas i USA etter at en dødelig mygg har tatt minst 14 liv i år, melder BBC.

Viruset, som går under navnet West Nile Virus, stammer fra fugler som gir det videre til myggen, som igjen overfører dette til mennesker.

Over 700 tilfeller av smitte har blitt rapportert over hele USA så langt i år. Det er det høyeste tallet siden 2004.

- Dallas by opplever nå en storstilt spredning av det myggbårne viruset West Nile Virus som har forårsaket, og som sannsynligvis vil fortsette å forårsake alvorlig sykdom og død, sier Michael Rawlings til BBC.

- Bruk myggspray Innbyggerne blir bedt om å ikke oppholde seg utendørs under soloppgang og solnedgang i tillegg til å bruke rikelig med myggspray.

Myndighetene bruker nå en type luftspray for å prøve å drepe alle de infiserte myggene.

Dette har også blitt igangsatt andre steder i USA, for eksempel i New York og Sacramento.

Det har blitt meldt inn om infiserte fugler, mygg og mennesker i 42 stater i USA, hvorav 80 prosent av disse tilfellene fant sted i Texas, Mississippi og Oaklahoma.

Kan bli lammet Myndighetene vet ikke med sikkerhet hva som er årsaken til den plutselige spredningen, men noen tror det kan ha sammenheng med en mild vinter og våt vår.

Symptomer på smitte kan i ekstreme tilfeller være høy feber, tap av syn og lammelse. I mindre alvorlige tilfeller er hodepine og utslett vanlig.

Viruset ble først oppdaget i Uganda i 1937.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media