Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsmygg stengte Central Park

Turistmagneten og boltreplassen for millioner av New Yorkere Central Park er stengt. Hele parken er sprayet med insektmiddel etter at mygg infisert med et dødelig virus ble oppdaget tidligere i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myggen er bærer av et virus, kjent som encephalit-viruset. Dette viruset kan ramme mennesker og føre til hjernebetennelse. Da myggen med det dødelige viruset ble oppdaget ble det raskt slått alarm i New York. Deler av Central Park ble stengt, og 30 000 skuffede musikkelskere måtte gå skuffet hjem etter at en utendørskonsert med filharmonien i New York ble avlyst. Dødsmyggen er funnet i Central Park og Staten Island.

Flere bydeler i New York er sprayet med det ikke helt ufarlige insektmiddelet. Eldre og personer med luftveisproblemer kan få pusteproblemer av sprayen, men foreløpig er ingen meldt skadet.

I fjor døde sju mennesker, og over 60 ble sjuke etter at et lignende virus ble oppdaget i «The Big Apple». Viruset kan smitte gjennom fugler. Sju fugler som ble fanget i Central Park i sommer har alle vært bærere av det dødelige viruset.

For å komme viruset i forkjøpet har helsemyndighetene i millionbyen plassert 'lokke-høner' i parken for å oppdaget smittede insekter så tidlig som mulig.

Symptomer hos mennesker som er smittet av encephalit-viruset er hodepine og kløe, men i alvorlige tilfeller kan viruset også gi høy feber, kramper, mennesker kan falle i koma og i verste fall død.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media