UIDENTIFISERTE DØDE: I Kripos' register finnes det 22 døde personer ingen vet hvem er, fortalte presseansvarlig hos Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet i helga. Nå er ett av dem løst. Foto: Frank Karlsen
UIDENTIFISERTE DØDE: I Kripos' register finnes det 22 døde personer ingen vet hvem er, fortalte presseansvarlig hos Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet i helga. Nå er ett av dem løst. Foto: Frank KarlsenVis mer

Dødsmysterium i Salten løst med Interpol-hjelp

Død mann funnet i ubebodd hytte var fransk 71-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de 22 dødsmysteriene som Dagbladet omtalte i helga, har nå endt med at den døde er blitt identifisert. Mannen som i februar i år ble funnet ved ei hytte utenfor Bodø viser seg nå å være en 71 år gammel fransk statsborger, født i Spania.

«Kripos sendte ut informasjon om funnet via Interpol, og ved hjelp av DNA er det nå bekreftet at mannen er en fransk statsborger født i 1943», skriver Kripos i ei pressemelding.

DNA har tidligere blitt søkt mot alle norske savnetmeldinger uten treff.

Ubesvarte spørsmål - Når det gjelder hvorfor mannen kom til Bodø og hva han gjorde på hytten på Rønvikfjellet vet vi fremdeles ingenting. Dette er antakelig spørsmål som vil forbli ubesvart, sier politiadvokat Øyvind Rengård ved Salten politidistrikt til an.no.

Han legger til at det ikke er mistanke om noe kriminelt, men at det er ubesvarte spørsmål som blant annet hvorfor mannen befant seg i den ubebodde hytta.

Den avdøde ble obdusert i Tromsø, uten at noen konkret døsårsak ble etablert, skriver nettstedet.

21 uidentifiserte registrert I tillegg er en død mann som ble funnet på et toalett ved Nordstrand Bad i Oslo i 2011 nå identifisert som en polsk mann født i 1954, går det fram av pressemeldinga fra Kripos.

- Selv om det kan gå lang tid før man får et svar, illustrerer disse sakene at systemene våre fungerer nasjonalt og internasjonalt. Det viser også hvor viktig det er å få inn saknetmeldinger som holder Interpols standard, sier Per Angel, leder av ID-gruppa ved Kripos.

Det er nå registrert 21 saker med uidentifiserte lik i Kripos' savnetregister. Fem av sakene tilhører svensk og dansk politi, men er også registrert i Norge fordi kroppene er funnet i grenseområder.

Kripos mener at de to identifiseringene kan tilskrives et godt samarbeid mellom Interpol, Folkehelseinstituttet, ID-gruppa ved Kripos og politidistriktene som har ansvaret for sakene.

UBESVART: - Når det gjelder hvorfor mannen kom til Bodø og hva han gjorde på hytta på Rønvikfjellet vet vi fremdeles ingenting. Dette er antakelig spørsmål som vil forbli ubesvart, sier politiadvokat Øyvind Rengård (t.h.)ved Salten politidistrikt til an.no. Til venstre krimsjef i Salten politidistrikt Arne Hammer, under en tidligere pressekonferanse. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
UBESVART: - Når det gjelder hvorfor mannen kom til Bodø og hva han gjorde på hytta på Rønvikfjellet vet vi fremdeles ingenting. Dette er antakelig spørsmål som vil forbli ubesvart, sier politiadvokat Øyvind Rengård (t.h.)ved Salten politidistrikt til an.no. Til venstre krimsjef i Salten politidistrikt Arne Hammer, under en tidligere pressekonferanse. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer